CANVA; PRESS
Neočekivani talent

Kraljevski miris: Charles III. lansirao je kolonjsku vodu nadahnutu mirisima vrta svog posjeda Highgrove

Parfem s notom vetivera, cedra i esencije čempresa pakiran je u bočici od 100 ml, a drvo cedra na etiketi naslikao je britanski monarh.

Parfem s notom vetivera, cedra i esencije čempresa pakiran je u bočici od 100 ml, a drvo cedra na etiketi naslikao je britanski monarh.

Uz neizbježne kraljevske dužnosti s kojima se uspješno hvata u koštac premda se liječi od raka, kralj Charles našao je i malo vremena za ispunjenje ugodnije zadaće, kreiranje vlastite kolonjske vode "Highgrove Splash". Miris je nadahnut ozračjem vrta njegove omiljene rezidencije Highgrove House u Gloucestershireu. U srcu mirisa je vetiver (hrysopogon zizanioides) koji nadopunjuju note cedra, citrusa te čempresa uz tračak lavande i vetivera, stoji u opisu proizvoda nadahnutog kraljevim šetnjama nadaleko poznatim vrtovima Highgrovea. Cijena mirisa je 135 funta odnosno 160 eura, količina je ograničena, a prihod od prodaje namijenjen je kraljevim dobrotvornim projektima.

image

Kralj je lansirao kolonjsku vodu

OLIVER DIXON/SHUTTERSTOCK

Kolonjska voda kreirana je u suradnji s luksuznom londonskom brijačnicom "Truefitt & Hill", pakirana je u bočici od 100 ml i vjerno dočarava atmosferu i šarm kraljevog imanja u jugozapadnoj Engleskoj. Dakako, Charlesova kolonjska brzo se prodaje na web stranici Highgrovea, ali još uvijek je ima na zalihi. Elegantnu, sofisticiranu kolonjsku vodu prate i proizvodi za brijanje iz kolekcije Highgrove - radi se o kremi za brijanje, ulju nakon brijanja i sapunu s trostruko mljevenim mirisnim sastojcima.

No, ovo nije Charlesovo prvo putovanje u svijet mirisa, piše Harper‘s Bazaar. Dok je još bio princ od Walesa, surađivao je s britanskom parfemskom kućom Penhaligon‘s i lansirao parfem "Highgrove Bouquet".

image

Imanje Highgrove ima čak 6 tematski različitih vrtova koji u međusobnom skladu okružuju impozantnu vilu

SHUTTERSTOCK

Prilikom kreiranja novog mirisa, dakako da se pazilo na ekološki aspekt pa se svi plastični dijelovi bočice mogu reciklirati, a za etiketu su korištene organske boje. Zanimljivo, akvarel drva cedra na etiketi djelo je samoga kralja kojeg je nadahnulo predivno stablo koje krasi njegovo voljeno imanje.

Linker
12. kolovoz 2024 21:53