Martha Louise i Durek Verrett

 LISE ÅSERUD/AFP/PROFIMEDIA LISE ÅSERUD/AFP/PROFIMEDIA
Ipak vjenčanje

Nakon goleme tragedije pronašla sreću: Princeza Martha Louise ipak će se udati u subotu za kontroverznog šamana

Mladenci će izreći sudbonosno ‘da‘ u fjordu i selu jednog od najljepših norveških krajolika, slavlje će trajati tri dana, a obred će voditi vikarica i omiljeni svećenik Oprah Winfrey.

Mladenci će izreći sudbonosno ‘da‘ u fjordu i selu jednog od najljepših norveških krajolika, slavlje će trajati tri dana, a obred će voditi vikarica i omiljeni svećenik Oprah Winfrey.

Na spektakularnom, trodnevnom slavlju, norveška princeza Martha Louise udat će ove subote za Dureka Verretta, kontroverznog kalifornijskog iscjelitelja. Kao nestvarno lijepa kulisa romantičnog obreda, poslužit će im planine, fjordovi i slapovi jednog od najljepših norveških krajolika, sela Geiranger na zapadnoj obali zemlje. Brak su, pomalo nevoljko, blagoslovili mladenkini roditelji, Harald V. i kraljica Sonja, a kako se princeza, četvrta u nasljednom slijedu, suočila s neodobravanjem sunarodnjaka zbog veze sa šamanom, 2022. godine odrekla se kraljevskih dužnosti kako bi se, pojasnila je, usredotočila na svoje alternativne prakse. Očekuje se da će 31. kolovoza, na vjenčanju, osim norveškog kralja i kraljice, prisustvovati predstavnici europskih kraljevskih obitelji. Na pozivnici je otisnut dosad neviđen dress-code za takve prigode: mladenci su uzvanike zamolili da se odjenu "cool i seksi", piše Daily Mail. Mladenci će organizirati party u latinoameričkom stilu i povesti uzvanike na izlet brodom kako bi uživali u bajkovitom krajoliku, uvrštenom na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

"Nevjerojatno smo sretni što možemo proslaviti našu ljubav u okružju Geirangera. Puno nam znači okupiti svoje najdraže na mjestu koje je tako bogato poviješću i intenzivnim doživljajima prirode. Geiranger je savršeno mjesto za prihvaćanje naše ljubavi", napisala je 52-godišnja princeza.

Mnogi se pitaju gdje je upoznala odabranika koji je prema vlastitom priznanju biseksualan (dok se nisu sreli, izjašnjavao se kao gay), bio je nekoliko puta u američkom zatvoru i čija je duhovna praksa u međuvremenu postala popularna među holivudskim zvijezdama? Upoznao ih je zajednički prijatelji prije šest godina u Kaliforniji kamo je Martha Louise otputovala kako bi se oporavila od osobne tragedije: 2019. ubio se njen bivši suprug, poznati norveški pisac Ari Behn. Čini se da su princeza i šaman vrlo brzo "kliknuli". Durek je to pojasnio izjavom da su njih dvoje "stare duše koje su se upoznale u prijašnjem životu u drevnom Egiptu", navodi Daily Mail. Zaručili su se prije dvije godine, a princeza radosnu vijest podijelila je na svom profilu na Instagramu.

Otkako se 2019. svijetom pročulo da je članica norveške kraljevske obitelji u vezi s Durekom, oglasila se njegova otuđena majka, 81-godišnja Veruschka Urquhart i upozorila javnost da je njen sin "opasan i da je princezi isprao mozak". Dodala je i to da njihova obitelj nije tako imućna kako Durek pokušava prikazati u svojoj autobiografiji iz 2019. "Spirit hacking: shamanic keys to reclaim your personal power", piše norveški magazin Se og Hør. Pojasnila je da je njegov otac David Benjamin Verrett bio poduzetnik koji je dvaput bankrotirao.

Osim toga, Durek tvrdi da je u svojoj obitelji šaman treće generacije, što je njegova majka opovrgla. Međutim, što su kritike zbog veze s 49-godišnjim šamanom bile žešće, princeza mu je bila privrženija. Naposljetku su se s vezom morali pomiriti norveški kralj i kraljica, a neobičnog poočima prihvatile i njene kćeri iz braka s Arijem Behnom (od kojeg se razvela 2017.). Štoviše, 21-godišnja Maud Angelica, 19-godišnja Leah Isadora i 15- godišnja Emma Tallulah bit će tri od od sedam majčinih djeveruša.

image

S bivšim, tragično stradalim suprugom Arijem Behnom

MOUSSE-NEBINGER-ORBAN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Okupljanje uzvanika počet će u četvrtak, 29. kolovoza u hotelu Union u selu Geiranger, hotelu s četiri zvjezdice koji ima spa, unutarnje i vanjske bazene, vlastiti noćni klub, pa čak i vlastiti muzej starinskih automobila. Ondje će mladenci organizirati latinoamerički party dok će sutradan, u petak, 30. kolovoza uzvanike odvesti na vožnju brodom prelijepim fjordom Geiranger. Obred vjenčanja vodit će u subotu vikarica Margit Lovise Holte, a u ceremoniju će se uključiti i svećenik Michael Beckwith, povremeni gost podcasta "Super Soul" Oprah Winfrey.

image

Kralj V. s kraljicom Sonjom, snahom Mette-Marit i kćeri Marthom Louise

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Bit će to jedno od najinteresantnijih kraljevskih vjenčanja (osim sklapanja braka bivšeg britanskog kralja, Edwarda VIII. i Wallis Simpson) na kojem bi mladenka trebala nositi tijaru. Hoće li biti alternativna, napravljena od cvijeća ili će je (ipak) krasiti dragulji norveške kraljevske obitelji, doznat će se u subotu.

Linker
05. rujan 2024 11:09