Princ Haakon i princeza Mette-Marit

 SHUTTERSTOCK
Oglasila se bivša

Nastavak skandala s kraljevskih dvora: Još jedna teška optužba za posinka princa Haakona

O vezi s Mariusom Borgom Høibyjem, koji je ovog mjeseca zbog napada na 20-godišnjakinju završio u pritvoru, bivša kaže da je bio nasilan prema njoj i da ga se mora zaustaviti.

O vezi s Mariusom Borgom Høibyjem, koji je ovog mjeseca zbog napada na 20-godišnjakinju završio u pritvoru, bivša kaže da je bio nasilan prema njoj i da ga se mora zaustaviti.

Skandal u norveškoj kraljevskoj obitelji mogao bi završiti neugodnim raspletom na sudu, a posinak norveškog prijestolonasljednika, princa Haakona, mogao bi završiti u zatvoru. Sve ovisi o tome kako će fizički napad Mariusa Borga Høibyja, i u norveškim medijima spominjano psihičko nasilje nad djevojkom s kojom je bio u vezi i kojoj je demolirao stan, biti okarakterizirano na sudu. Ostane li sve na "nasilju kojim su nanijete tjelesne ozljede", posinak budućeg norveškog kralja mogao bi se izvući s novčanom kaznom ili uvjetnom zatvorskom kaznom do godinu dana. No u slučaju da se fizički nasrtaj 27-godišnjeg sina buduće norveške kraljice Mette-Marit na djevojku koja je zbog potresa mozga zaprimljena u bolnicu - ocijeni kao nanošenje teških tjelesnih ozljeda - Marius Borg Høiby mogao bi dobiti kaznu do šest godina zatvora, navodi norveški portal Lovdata specijaliziran za pravosudne informacije.

Osim toga, ružna priča u kraljevskoj obitelji, u kojoj je i prije bilo skandala samo što dosad nisu bili povezani s nasiljem nego se radilo o netipičnom izboru životnih partnera, dobila je neočekivani nastavak. O vezi sa sinom princeze Mette-Marit progovorila je njegova bivša djevojka, manekenka i Playboyev model, Juliane Snekkestad. Ponukana njegovim uhićenjem i gotovo dvodnevnim boravkom u pritvoru, na Instagram storyju ispričala je da je Marius i prema njoj bio nasilan.

image

S majkom 2008.,kad je bio dječak

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"Posljednjih nekoliko dana za mene su bolni. Primila sam brojne pozive i poruke vezane uz mog bivšeg. Ponajprije, željela bih reći kako sam u mislima sa svima koji su pogođeni ovim slučajem. Iako su moja najbliža obitelj i prijatelji znali sve, vrijeme je da prestanem šutjeti... I ja sam bila izložena njegovom fizičkom i psihičkom nasilju, koje je za mene bilo najbrutalnije. Ne dijelim ovo jer želim sažaljenje ili da se mediji fokusiraju na mene. Želim reći da se to već događalo, i da ga se mora zaustaviti", poručila je u objavi 29-godišnjakinja.

Njih dvoje u ljubavnoj su vezi bili od 2018. do 2022., zajedno su živjeli u Londonu, a kasnije su u Norveškoj kupili kuću, piše norveški Daily Mail.

Recimo i to da je Marius, kad je njegova majka 2001. postala princeza, odgajan s djecom koju su Mette-Marit i princ Haakon dobili u braku: danas 20-godišnjom Ingrid Alexandrom i njenim dvije godine mlađim bratom Sverreom Magnusom. Međutim, kada je napunio 20 godina, kraljevski dvor je objavio da će se mladić povući iz javnog života.

"Neće obavljati nikakve službene aktivnosti u ime kraljevske obitelji na temelju njegove želje da živi izvan očiju javnosti", stajalo je u priopćenju.

image

Kraljevska obitelj u sretnije vrijeme, kad Marius nije stvarao nevolje

JENS HARTMANN/SHUTTERSTOCK

Tada se oglasila i njegova majka, princeza Mette-Marit: "Marius je, i nastavit će biti, vitalni član naše obitelji. Uvijek je imao javnu ulogu koju je bilo jako teško definirati".

Kako god bilo, sramota koju je priuštio kraljevskoj obitelji iz dana u dan postaje sve veća. Primjerice, norveški mediji navode da je stan djevojke koju je napao demoliran, pronađen je nož zabijen u zid (nije potvrđeno da pripada njemu), a u javnost su dospjele snimke njegovih prijetnji napadnutoj 20-godišnjakinji. Sumnja se da je riječ o Rebecci Helberg Arntsen koju je u srpnju ove godine na Instagramu naveo kao svoju djevojku, no to još nije potvrđeno.

Linker
05. rujan 2024 11:16