LISE ÅSERUD/AFP/PROFIMEDIA
neobični par

Posljednje pripreme uoči vjenčanja norveške princeze i samoprozvanog šamana sa zatvorskim stažem

Princeza Märtha Louise, jedina kći kralja Haralda V. i kraljice Sonje, izbezumila je svoju obitelj kada im je prije pet godina predstavila ljubav svog života, kontroveznog duhovnog iscjelitelja iz Los Angelesa koji je s njom prodavao "čarobne" medaljone protiv Covida.

Princeza Märtha Louise, jedina kći kralja Haralda V. i kraljice Sonje, izbezumila je svoju obitelj kada im je prije pet godina predstavila ljubav svog života, kontroveznog duhovnog iscjelitelja iz Los Angelesa koji je s njom prodavao "čarobne" medaljone protiv Covida.

Običaj je da mladi članovi kraljevskih obitelji kada se vjenčaju ili udaju objave i svoj službeni obiteljski monogram. To je napravila i norveška princeza Märtha Louise, jedina kći kralja Haralda V. i kraljice Sonje i to uoči svog vjenčanja za Afroamerikanca Dureka Verretta, kontroverznog duhovnog vodiča koji sebe predstavlja kao šamana. U svakom slučaju nimalo poželjan svat za bilo koju obitelj, a pogotovo ne onu plave krvi. No kako bilo, kraljevski par se pomirio s odlukom svoje kćeri koja bi trebala biti dovoljno odrasla da zna što radi. Naime ima 52 godine, iza sebe ima i brak u kojem je dobila tri kćeri, a prije dvije godine napustila je sve funkcije u kraljevskoj obitelji kako bi mogla biti slobodna i sa svojim budućim suprugom živjeti između Kalifornije i Norveške. I naravno, kako svojim neobičnim ljubavnim odabirom ne bi bila teret kraljevskoj kući. No iako službeno više ne pripada kraljevskoj obitelji ipak je zadržala titulu princeze i njome se koristi u raznim aktivnostima pogotovo onim tzv. duhovnim koje naplaćuje zajedno sa svojim budućim suprugom.

image

Svog novog partnera obitelji je predstavila 2019., kada je prvi put s njima prisustvovao božićnoj misi

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Zbog toga je dobila i osudu norveške javnosti jer mnogi njezinog dragog smatraju običnim šarlatanom, iako su se za njega "zalijepile" i mnoge slavne osobe među kojima je i Gwyneth Paltrow. U Los Angelesu ima školu za šamane, tvrdi da je šesta generacija drevnih šamana iako je njegova majka Sheila G. Farmer prije nekoliko godina rekla da nitko u njihovoj obitelji nikada to nije bio, a sina je opisala kao manipulativnog, opasnog i sklonog laganju te otkrila da s njim nije već dugo u kontaktu.

image

U New Yorku 2019.

SKYLER2018/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA SKYLER2018/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Od 2007. do 2015. Verrett je imao zaručnika, masera po imenu Hank Greenberg, koji mu je ujedno bio i poslovni partner. U više intervjua, Greenberg je svog bivšeg partnera opisao kao manipulativnu i opasnu osobu sa sljedbom ljudi "ispranog mozga" kojima je - njegova riječ zakon. A uz sve to, budući suprug norveške princeze ima i podeblji sudski dosje.

U zatvoru je sjedio zbog neovlaštenog ulaska na posjed i podmetanje požara za što je dobio pet godina, da bi nakon jedne godine bio pušten na slobodu. Potom je opet završio u zatvoru zbog tri zločina uključujući neovlašteni upad, krađu usluga i vožnju javnim prijevozom bez plaćanja karata. Nakon toga je 2005. ušao u lažni brak s 21-godišnjom Čehinjom Zanetom Marzalkovom kako bi dobila američko državljanstvo. Onda ga je stanodavac tužio za neplaćanje stanarine, izvođenje crne magije i fizički napad za što ga je tužio i bivši partner. Imao je problema i s norveškim zakonom kada je reklamirao i prodavao medaljone za koji je tvrdio da liječe COVID-19. Nakon što mu je to zabranjeno, prilagodio je posao - za 270 eura prodavao je medaljone za koje je tvrdio da mogu izliječiti pse od raznih bolesti. U ova dva zadnja slučaja imao je potporu svoje buduće supruge, a zanimljive su mu i tvrdnje da karcinom nije bolest već izbor i ženama preporučuje vježbe za uklanjanje "otisaka" iz vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri.

image

Par je u dobrim odnosima s belgijskom princezom Astrid

SHUTTERSTOCK

U svakom slučaju očito svi vide o kakvom se tipu radi osim zaljubljene princeze koja svog dragog podržava u svemu što radi. Sada se doduše više ne mora švercati u javnom prijevozu, sklapati brakove za novac i brinuti za egzistenciju jer uskoro neće imati financijskih problema. I dok je njezina obitelj u početku bila zgrožena odabirom partnera, sada su priopćenjem izrazili oduševljenje vjenčanjem koje će se održati 31. kolovoza ove godine u bajkovitom norveškom selu Geiranger.

image

Durek Verrett već se udomaćio na norveškom dvoru

LISE ÅSERUD/AFP/PROFIMEDIA

Geirangerfjord je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i predstavlja najljepše od Norveških prirodnih ljepota. Vjenčanje će trajati četiri dana, a gosti koji će stići sa svih strana svijeta odsjesti će u hotelu Union koji je već mjesecima rezerviran za vjenčanje godine. Naime, par će se zakleti na vječnu ljubav prema norveškoj tradiciji, ali i prema šamanskim običajima.

A budući mladenci dali su si, u kraljevskom stilu, napraviti monogram koji će ih predstavljati. Märtha Louise objasnila je da njihova isprepletena slova M i D u sebi nose mnogo značenja - Horusovo oko (simbol zaštite od zla), konj (središnja životinja u njihovim životima), srce kao ljubav i sova kao mudrost. Rekla je da simbol beskonačnosti simbolizira njihovu vječnu vezu, dok dijamant predstavlja portal između fizičkog i metafizičkog carstva.

"Ne radi se o službenom monogramu jer više ne predstavljam kraljevsku obitelj na službenim funkcijama. To je samo jedan lijepi amblem s nama važnom simbolikom koja potvrđuje našu ljubav‘‘, objasnila je princeza te dodala kako iza monograma stoji norveški dizajnerski tim ANTI Hamar koji je uspio uhvatiti bit njihove ljubavi koja je započela u - nekim njihovim bivšim životima u Egiptu.

Linker
06. rujan 2024 09:50