Princ William

 SHUTTERSTOCK
Obožavaju ga

Princ William miljenik je Britanaca: Ne skriva emocije, odvažno prkosi obiteljskim nedaćama i zabavlja se - kao svi drugi

Pokazao je impresivan raspon navijačkih izraza lica na utakmici Engleske i Švicarske, vozio električni romobil, plesao na koncertu Taylor Swift i pokazao sunarodnjacima kako se nosi s teškim situacijama.

Pokazao je impresivan raspon navijačkih izraza lica na utakmici Engleske i Švicarske, vozio električni romobil, plesao na koncertu Taylor Swift i pokazao sunarodnjacima kako se nosi s teškim situacijama.

Neizvjesnost zbog trenutka koji u nogometu sve mijenja i poistovjećivanje s igračem čiji bi potez prilikom pucanja penala trebao "prelomiti" poraz ili pobjedu, princ William proživio je poput nekoliko tisuća sunarodnjaka na tribinama Düsseldorf Arene. Budući britanski kralj i predsjednik Engleskog nogometnog saveza, dosad je relativno suzdržano pratio utakmice u javnosti, no tijekom odmjeravanja snaga Engleske i Švicarske na Europskom nogometnom prvenstvu, pokazao je cijeli spektar navijačkih emocija. Pokrio je lice rukama kad je Švicarska prošle subote povela, podigao uvis ruku sa stisnutom šakom, oduševljeno je slavio kad su njegovi pobijedili. Razgalio je sunarodnjake kad je požurio prema engleskim reprezentativcima i u tunelu stadiona zagrlio junaka utakmice, Bukayu Saku, čiji je pogodak bio presudan da se Engleska plasira u polufinale. Vidjelo se da je to bila gesta od srca: umjesto predvidljivog rukovanja, budući kralj čestitao je 22-godišnjem reprezentativcu onako kako bi to napravio bilo koji engleski navijač. "Kad je nogomet u pitanju, princ William predstavlja sve nas", pohvalio ga je sunarodnjak na X-u. Drugi navijač bio je direktan: "Princ William pokazuje emocije naciji!! Briljantno!".

Da se ove, za kraljevsku obitelj iznimno teške godine, nešto promijenilo u ponašanju princa od Walesa, ukazuje video nedavno snimljen pokraj dvorca Windsor. Uočen je kako se opušteno vozi električnim romobilom stazom uz kulu dvorca s tim da je ranije objavljeno da je princ nabavio ekološki prihvatljivo rješenje za učinkovit obilazak kraljevskog posjeda. Ukratko, William je u navedenim situacijama pokazao da je unatoč izazovima, dok se njegova supruga Catherine, princeza od Walesa i otac, kralj Charles, bore s karcinomom, uspio zadržati unutarnju snagu i optimizam. Ukratko, otac troje pokazao je javnosti da se može nositi s teškom situacijom u vlastitoj obitelji, što znači da Britanci mogu računati na njega i kad jednog dana preuzme tron.

image

Princ William bodrio je svoju momčad na Europskom prvenstvu

INA FASSBENDER AFP

Najupečatljiviji trenutak, kad je princ William dobrim raspoloženjem prkosio nevoljama na osobnom planu, bio je na nedavno održanom koncertu Taylor Swift u Londonu, u sklopu njene svjetske "Eras Tour". Na provod iz snova odveo je stariju djecu, princa Georgea i princezu Charlotte, a pritom je i sam uživao. Sugrađani oštrog oka uočili su ga kako raspoloženo pleše u ritmu hita američke mega zvijezde "Shake it off", pa ne čudi što je video obišao svijet. Plesom na prijateljičinom koncertu, princ si je dao oduška i pokazao svojoj djeci kako se treba nositi s izazovima. A kasnije je s djecom i dečkom Taylor Swift, Travisom Kelceom pozirao na fotografiji koju je snimila američka glazbenica.

Dodajmo i to da ga je s Taylor Swift prije jedanaest godina povezao nesvakidašnji trenutak, kad je bio pomalo "zakopčan" i sramežljiv. Pop zvijezda uspjela ga je te 2013. izvući na pozornicu u Kensingtonskoj palači, na dobrotvornoj gala večeri "Livin‘ On A Prayer" i nagovoriti ga da s njom i Jonom Bon Jovijem zapjeva uzvanicima. Zbog svega što se događa u njegovoj obitelji, čini se da su popustile "unutarnje kočnice" budućeg kralja: pokazao da je emotivan poput običnih ljudi. Otpuštanje "kočnica" povezalo ga je sa sunarodnjacima koji mu sada, kad su vidjeli da je princ jedan od njih, pružaju još veću podršku.

Linker
05. rujan 2024 15:26