Rođendanska fotografija koju je i ove godine snimila Kate Middleton 

 PRINCESS OF WALES/KENSINGTON PALACE/PA IMAGES/PROFIMEDIA PRINCESS OF WALES/KENSINGTON PALACE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
VELIKA PROSLAVA

Princ William slavi 42. rođendan: Prvu čestitku dobio je od tate, a drugu od supruge uz fantastičnu obiteljsku fotografiju

Iza princa od Walesa jedna je od najgorih godina u životu; supruga i otac bore se s karcinomom, od brata Harryja nema nikakvu podršku, a službenih obaveza ima više nego ikada. Rođendan je prilika da bar nakratko zaboravi porbleme i razveseli se s najbližima.

Iza princa od Walesa jedna je od najgorih godina u životu; supruga i otac bore se s karcinomom, od brata Harryja nema nikakvu podršku, a službenih obaveza ima više nego ikada. Rođendan je prilika da bar nakratko zaboravi porbleme i razveseli se s najbližima.

Princ William viđen je na stadionu u Frankfurtu na utakmici između Danske i Engleske gdje je otpustio sve kočnice i navijao za svoj tim poput najvatrenijeg navijača ne obazirući se što sjedi u loži s danskim kraljem Frederikom. Neriješeni rezultat sigurno mu nije donio sreću, ali osmijeh na lice donijele su mu rođendanske čestitke koje su danas, 21. lipnja krenule stizati od jutra. Prvi je bio njegov tata kralj Charles koji je na službenim Instagram stranicama objavio zajedničku fotografiju kada je William imao samo nekoliko mjeseci uz potpis - "Sretan rođendan princu od Walesa". A ubrzo mu je parirala princeza od Walesa koja je objavila fantastičnu fotografiju Williama i njihove djece u skoku na plaži. Taj prizor je kao strastvena fotografkinja snimila prije desetak dana povodom Dana očeva. Ona je napisala: "Sretan ti rođendana tata, svi te jako volimo!"

image

Fotografija kojom je Charles čestitao rođendan sinu

RCT
image

Rođendanska fotografija koju je i ove godine snimila Kate Middleton

PRINCESS OF WALES/KENSINGTON PALACE/PA IMAGES/PROFIMEDIA PRINCESS OF WALES/KENSINGTON PALACE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Prince William u Frankfurtu slavi engleski gol na utakmici protiv Danske

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

U Charlesovim riječima nema puno prisnosti, dok je Catherine pokazala ljubav i povezanost koja je mladoj obitelji trenutno važnija nego ikada. Jer iza princa od Walesa sigurno je jedna od najtežih godina u njegovom životu ionako ispunjenom velikim tragedijama. Kao petnaestogodišnjak izgubio je majku, princezu Dianu koja je tragično preminula u automobilskoj nesreći 1997., brat Harry s kojim je bio vrlo blizak 2020. skandalozmno je napustio kraljevsku obitelj uz silne optužbe koje su se ticale i njega, a početkom godine supruga Catherine razboljela se od neimenovanog karcinoma. I to u isto vrijeme kada je i njegov otac kralj Charles saznao da također boluje od teške bolesti.

image

Sretni roditelji sa svojim prvorođenim sinom

TOPFOTO/WOODMANSTERNE/TOPFOTO/PROFIMEDIA

U svakom slučaj princ nema puno razloga za slavlje i veselje dok god su njegovi najmiliji teško bolesni. Sigurno si je i sam poželio ljepšu godinu pred sobom koja bi trebala donijeti sretnije vijesti o zdravlju njegove supruge i oca. Posljednjih mjeseci balansirao je između službenih obaveza, uvijek s osmijehom na licu i obiteljskog života uz bolesnu suprugu te troje mališana kojim se trebalo posvetiti. Jer kako je njegova supruga Catherine objavila - ima lakših, ali i onih teških dana što samo znaju oni koji prolaze kemoterapije.

image

Charles i beba William u posjetu Škotskoj

HUSSEIN ANWAR/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Za razliku od brata koji nije pokazao previše sućuti za situaciju u kojoj mu se nalazi obitelj, barem ne javno, princ William na svojim leđima stoički nosi teško breme obiteljskih i poslovnih obaveza, brige, ali i tuge koju nema s kim podijeliti.

Utjeha su mu postali roditelji od supruge Catherine, njezina majka Carole i otac Michael Middleton s kojima se ovih dana družio i na konjskim utrkama Royal Ascot.

Od kada je Catherine rodila najstarijeg princa Georgea, Carole Middleton pokazala se kao prava baka. S mališanom je potajice odlazila u dječje parkove, socijalizirala ga je s drugom djecom, a to je radila i s ostalo dvoje unučadi, Charlotte i Luisom. Navodno je i u ovim teškim vremenima svaki dan u njihovoj rezidenciji kako bi pomogla kćeri, ali i zaposlenom zetu koji zbog kraljevskih obaveza često izbiva od kuće.

image

Službeno fotografiranje povodom Williamovog drugog rođendana u vrtovima Kensingtonske palače gdje i odrastao

HUSSEIN ANWAR/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Princ William rođen je kao princ William Arthur Philip Louis od Walesa u bolnici St Mary‘s, Paddington, u 21.03 sati 21. lipnja 1982. godine. Kao najstariji unuk tadašnje kraljice Elizabete II. i prvorođenac tada još princa Charlesa i princeze Diane bio je drugi u redu za prijestolje. Težio je skoro četiri kilograma i svojim roditeljima, kao i kraljevskoj obitelji donio je neizmjernu sreću.

Sa samo devet mjeseci, pratio je svoje roditelje na šestotjednom službenom posjetu Australiji i Novom Zelandu, što je bio presedan jer su obično kraljevske bebe tada ostajale doma s dadiljama. No, njegova majka, princeza Diana, modernizirala je konzervativnu kraljevsku obitelj u mnogo segmenata pa je tako željela svoju djecu, koliko god je to mogla, odgajati sama, bez horde dadilja.

image

Sretno djetinjstvo:William, Charles i Harry na skijanju u Klostersu

ARNO BALZARINI/AFP/PROFIMEDIA

Kada je poginula 1997. u Parizu, javnost je osuđivala kraljevsku obitelj što je natjerala princa Williama i tada 12- godišnjeg Harryja da pred tisućama ljudi hodaju iz majčinog ljesa. I William i Harry kasnije su to opisali kao traumu koja ih je obilježila za cijeli život. William je izrastao u posebno zgodnog mladića za kojim su djevojke ludovale i osim nekoliko kratkih i medijima skrivenih veza, ona najeksponiranija bila je sa sadašnjom suprugom Catherine. Nju je upoznao na Sveučilištu St. Andrews, a par se vjenčao u Westminsterskoj opatiji 2011. nakon više od osam godina veze.

image

S djecom i suprugom Catherine kojoj je nedavni kraljev rođendan bio prvi izlazak nakon više od šest mjeseci

JONATHAN BRADY/PA IMAGES/PROFIMEDIA

U braku su dobili troje djece, princa Georgea (10), princezu Charlotte (8) i princa Luisa (5) koje također pokušavaju odgajati bez prevelikog utjecaja dadilja. Obitelj se zajedno nakon više od šest mjeseci, koliko traje liječenje princeze od Walesa, ovih dana pojavila na službenoj proslavi kraljevog rođendana i oduševili su britansku javnost koja je jedva čekala vidjeti par s osmijehom na licu.

Linker
21. lipanj 2024 13:40