Princ Haakon i princeza Mette-Marit u Oslu prošlog svibnja

 DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA
Skandal u obitelji

Skandal i sramota norveške kraljevske obitelji: Princ Haakon je progovorio o uhićenju posinka

Supruga budućeg norveškog kralja, princeza Mette-Marit, nije išla u Pariz na Olimpijske igre i ostala je u Oslu zbog užasa koji im je priuštio njen sin iz prvog braka, Marius Borg Høiby, jer je fizički napao ženu i završio u pritvoru.

Supruga budućeg norveškog kralja, princeza Mette-Marit, nije išla u Pariz na Olimpijske igre i ostala je u Oslu zbog užasa koji im je priuštio njen sin iz prvog braka, Marius Borg Høiby, jer je fizički napao ženu i završio u pritvoru.

Neuobičajen izostanak norveške princeze Mette-Marit s Olimpijskih igara, napokon je pojasnio njen suprug, prijestolonasljednik Haakon. U Parizu je sam pratio odmjeravanja snaga u atletici dok su s njim u društvu na natjecanjima jahaćeg sporta, koje tradicionalno prate članovi europskih kraljevskih obitelji, bili Albert, knez od Monaka princeza Alexandra od Hannovera. Riječ je o obiteljskom skandalu: budućem norveškom kralju i njegovoj supruzi ovog tjedna priuštio ga je 27-godišnji Marius Borg Høiby, sin Mette-Marit iz prvog braka. Mladić nema javnu ulogu, nije u nasljednoj liniji norveškog trona, a 2017.,nekoliko dana prije njegovog 20. rođendana, objavljeno je da odlazi na studij u Kaliforniju, piše People.

image

Princ Haakon prati olimpijsko natjecanje u odbojci bez supruge

ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK

Što se dogodilo? Marius je fizički napao 20-godišnjakinju u njenom stanu u Oslu, djevojka je zbog potresa mozga završila u bolnici i u međuvremenu puštena na kućni oporavak, a nasilnik je pritvoren. Policija je izvijestila da je bio u samici i podvrgnut krvnim pretragama kako bi se utvrdilo je li bio drogiran. Rezultat nije objavljen, piše norveški portal Dagbladet.

image

Marius Borg Hoiby završio je u zatvoru zbog nasilja nad dvadesetgodišnjakinjom

WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

"Ozbiljna je stvar kada je policija uključena na način na koji je, ali u isto vrijeme nije u redu da ulazim u detalje slučaja", rekao je 51-godišnji prijestolonasljednik Haakon koji je u braku s Mette-Marit dobio kćer i nasljednicu, princezu Ingrid Alexandru (20) i sina, princa Sverrea Magnusa (18).

"U našoj obitelji, kao i u svim obiteljima, ponekad je važno biti tamo. Ovaj put sam ja bio taj koji je otišao dok je ona ostala kod kuće," dodao je princ.

image

Princ Haakon sa suprugom Mette-Marit i nasljednicom Ingrid Alexandrom

SHUTTERSTOCK

Doznaje se da je izgrednik je pušten iz pritvora, nalazi se s majkom na kraljevskom imanju Skaugum. Zasad ga se tereti za nanošenje tjelesnih ozljeda i kazneno djelo, a kraljevska obitelj angažirala je odvjetnika Oyvinda Bratliena. Već je uputio javni apel norveškim medijima da poštuju privatnost i mir njegovog klijenta.

Policija je objavila da postoji veza između posinka prijestolonasljednika Haakona i djevojke koju je napao 4. kolovoza, ali nisu ulazili u detalje. Dosad je bio u vezi s britanskim Playboyevim modelom Juliane Snekkstad, dok je u srpnju ove godine na Instagram priči objavio da je u vezi s Rebeccom Helberg Arntsen. Je li ona žrtva nasilnika iz kraljevske obitelji, norveški mediji uskoro će otkriti.

Linker
05. rujan 2024 11:18