SHUTTERSTOCK
SLAVLJE NA DVORU

Sreći nema kraja, u kraljevsku palaču stiže deveto unuče: Princ Carl Philip i princeza Sofia čekaju četvrto dijete

Švedski prinčevski par objavio je da je planirani termin poroda u veljači iduće godine, te da princeza trudnoću odlično podnosi.

Švedski prinčevski par objavio je da je planirani termin poroda u veljači iduće godine, te da princeza trudnoću odlično podnosi.

Prošli vikend slavilo se vjenčanje norveške princeze Märthe Louise i šamana Dureka Verretta, a sa skandinavskih kraljevskih dvora ovog tjedna stiže još jedna važna vijest. Čestitke sa svih strana svijeta stižu 45-godišnjem švedskom princu Carlu Philipu i njegovoj supruzi, 39-godišnjoj princezi Sofiji, koji čekaju svoje četvrto dijete i deveto unuče švedskog monarha Carla Gustava XVI.

image

Princ Carl Philip i princeza Sofija sa sinovima

SHUTTERSTOCK
image

Princ Carl Philip i princeza Sofia objavili su da čekaju četvrto dijete

ADAM IHSE/TT/SHUTTERSTOCK

U službenom priopćenju švedskog dvora javnost se s velikim zadovoljstvom obavještava da će supružnici u veljači četvrti put postati roditelji, te da princeza trudnoću odlično podnosi i zbog drugog stanja zasad nema namjeru otkazivati ili mijenjati svoj predviđeni raspored i obaveze.

image

Prinčevski par sa sinčićem Julianom u lipnju ove godine

ADAM IHSE/TT/SHUTTERSTOCK

Premda je Carl Philip drugo dijete švedskog kralja Carla Gustava XVI. i kraljice Silvije, u trenutku svog rođenja - 13. svibnja 1979. - bio je prestolonasljednik, ali je tu titulu izgubio već iduće godine. Tada je švedski parlament usvojio odluku da spol djeteta više nije odlučujući faktor u nasljednom redu, pa je prestolonasljednica automatizmom postala njegova najstarija sestra Victoria.

image

Kralj Carl Gustaf i kraljica Silvia s princezom Sofijom i princom Carlom Philipom

PONTUS LUNDAHL/TT/SHUTTERSTOCK

Kako god, četvrto dijete prinčevskog para odrastat će uz trojicu braće - 7-godišnjeg princa Alexandera, 5-godišnjeg princa Gabriela i 2-godišnjeg princa Juliana u palači Solbakken, obiteljskoj rezidenciji u blizini štokholmskog Kraljevskog parka u kojem je nedavno otvoreno obnovljeno dječje igralište, kojeg je prvi isprobao upravo maleni Julian.

image

Šogorice u šetnji: prestolonasljednica Victoria i princeza Sofia

SHUTTERSTOCK

Supružnici će 13. lipnja iduće godine proslaviti desetu godišnjicu braka, a prinčevski par slovi za jedan od najskladnijih na europskim kraljevskim dvorima. Prije udaje za princa Carla Philipa njegova supruga bila je jedna od najpopularnijih medijskih ličnosti u svojoj domovini: radila je kao model, sudjelovala u nekoliko poznatih televizijskih reality showa i pažnju plijenila elegancijom na društvenim događajima na kojima se pojavljivala. A nakon toga se potpuno posvetila ulogama princeze, supruge i majke, koje je potpuno zaokupljaju i usrećuju.

image

Obiteljski portret kraljevske obitelji u lipnju ove godine: princ Carl Philip, princeze Sofia i Madeleine, Chris O‘Neill,, kraljica Silvia, kralj Carl Gustaf, prestolonasljednica Victoria, princ Daniel, princeza Estelle i princ Oscar

JONAS EKSTR?MER/TT/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:05