THE PRINCE AND PRINCESS OF WALES/INSTAGRAM
Tužna priča

Tko je mlada fotografkinja čiji susret s Kate Middleton slama srce? Ima poseban popis želja koji je osmislila s mamom

Princeza se susrela s mladom fotografkinjom Liz Hatton (16) koja se bori s rijetkim i agresivnim tumorom, a koju je Katein suprug, princ William (42) pozvao da sudjeluje na investituri u Windsoru.

Princeza se susrela s mladom fotografkinjom Liz Hatton (16) koja se bori s rijetkim i agresivnim tumorom, a koju je Katein suprug, princ William (42) pozvao da sudjeluje na investituri u Windsoru.

Britanska princeza Kate Middleton (42) vratila se obavljanju svojih službenih dužnosti, nakon što je uspješno završila ciklus kemoterapije, a na službenom profilu na Instagramu osvanula je njezina nova fotografija koja je mnoge dirnula do suza. Na njoj grli djevojku za koju je William saznao preko Organizacije London Air Ambulance čiji je pokrovitelj, a taj je trenutak raznježio obožavatelje kraljevske obitelji. Liz Hatton je zajedno s članovima svoje obitelji bila pozvana da se s kraljevskim parom sastane nasamo kako bi razgovarali o borbi protiv teških bolesti.

"Bilo je zadovoljstvo susresti se s Liz u Windsoru. Talentirana mlada fotografkinja čija kreativnost i snaga inspiriraju nas oboje. Hvala što si s nama podijelila svoje fotografije i priču", stoji iz objavu koju je dosad lajkalo više od 350 tisuća ljudi.

Svoje dojmove je putem društvenih mreža podijelila i Liz, koju je u dvorac stigla u pratnji majke Vicky, očuha Aarona i brata Matea. "Tako dragi, iskreni i ljubazni ljudi. Drago mi je što je moja obitelj doživjela ovo iskustvo", poručila je mlada djevojka koju je oduševilo što je Kensingtonska palača objavila veliki broj njezinih fotografija, a koja na društvenim mrežama ima milijune pratitelja.

Liz je u siječnju dijagnosticiran dermoplastični tumor malih okruglih stanica, nakon čega je napravila svoj popis fotografija koje želi snimiti. Njezina je majka otkrila da su joj liječnici dali između šest mjeseci i tri godine života, a dijagnozu je dobila nakon što ih je posjetila zbog bolova u trbuhu tijekom božićnih praznika prošle godine. Nakon snimanja i pretraga nažalost su otkrili da ima tumore na jajnicima i jetri.

"To je samo mala promjena normalnosti, tako je najlakše reći", izjavila je hrabro ranije ove godine u razgovoru za BBC. "Prije sam bila jako usredotočena na školske obaveze, a sada sam ih u potpunosti prekinula. Ako mi je preostalo samo oko tri godine života, koja je svrha obrazovanja?". Fotografijom se počela baviti u šestom razredu, nakon što je uštedjela novac za svoj prvi fotoaparat i sada nastoji snimiti što više fotografija dok to može i napraviti si što više lijepih uspomena. Njezina mama otkrila je ranije kako joj je hobi skrenuo misli s teške dijagnoze i naglasila kako je oduševljena i sretna zbog podrške javnosti koju njezina kći dobiva.

"To nam je promijenilo živote na načine koje nismo očekivali. Mjesec dana prije dijagnoze bili smo u potrazi za sveučilištima, sve se dogodilo iznenada. Njezin život bila je škola, škola i samo škola. Namjeravala je odabrati Oxford ili Cambridge", izjavila je Vicky i dodala kako su joj ona i Aaron savjetovali da od sada pa nadalje slijedi svoje srce.

Obitelj se nadala se da će je poslati u Los Angeles kako bi upoznala svog omiljenog fotografa, Davida Suha, ali nisu uspjeli skupiti novac za putno zdravstveno osiguranje pa su umjesto toga Liz i Vicky osmislile popis želja za ostvarenje što više fotografskih iskustava. Nakon toga njihovi su poštanski pretinci bili preplavljeni ponudama koje je Vicky opisala kao fenomenalne. "Liz je dobila neke nevjerojatne prilike koje mi sami nikada ne bismo stavili na popis. Bilo je nevjerojatno", izjavila je.

Liz, koja u ponedjeljak započinje svoju četvrtu rundu kemoterapije fotografirala je tako Kraljevske marince i kazališne predstave na West Endu, uključujući "Wicked" i "Kabaret" i set svoje omiljene serije "Would I Lie To You?". "Otišla sam s tatom i prijateljem i bilo je nevjerojatno. Otišla sam kući s mišlju da je to iskustvo najbolje ikad", izjavila je za BBC.

Liz veliku podršku dobiva od brata Matea i kao pozitivnu stvar koja je proizašla iz njezine dijagnoze navodi njihovo zbližavanje. "Ponaša se prema meni vrlo zaštitnički. Nemamo puno sreće, ali loše situacije imaju i nekih svojih prednosti", zaključila je.

Linker
04. listopad 2024 10:32