SHUTTERSTOCK
Svi na okupu

Veliki dan za obitelj: Kralj Felipe i kraljica Letizija pucaju od ponosa zbog princeze Leonor

Španjolski kraljevski par otputovao je u Zaragozu na ceremoniju na kojoj je španjolski monarh dodijelio nova imenovanja na Općoj vojnoj akademiji među kojima je i priznanje njihovoj najstarijoj kćeri.

Španjolski kraljevski par otputovao je u Zaragozu na ceremoniju na kojoj je španjolski monarh dodijelio nova imenovanja na Općoj vojnoj akademiji među kojima je i priznanje njihovoj najstarijoj kćeri.

Španjolski kralj Felipe VI. (56) i kraljica Letizia (51) posebno su ponosni ovih dana jer je njihova starija kćer, princeza Leonor (18) službeno postala mlađa vojna časnica. Španjolski kralj i kraljica otputovali su u Zaragozu u sjevernoj Španjolskoj na ceremoniju na kojoj je Felipe dodijelio nova imenovanja na Općoj vojnoj akademiji. Princeza Leonor tamo se nalazi manje od godinu dana na vojnoj akademiji, gdje je njezin otac također bio student od 1985. do 1988. godine.

image

Kralj Felipe VI., kraljica Letizia i princeza Sofia na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja

SHUTTERSTOCK

Kralj Felipe svojoj je najstarijoj kćeri dao lentu tijekom ceremonije koju je pričvrstio na njezinu uniformu, a buduća kraljica dobila je čin zastavnika na Španjolskoj generalnoj vojnoj akademiji - što znači da je sada niža časnica. Nakon toga, kralj je položio ruku na rame svoje kćeri prije nego što je zauzela svoje mjesto pored njega. Svečanom činu svjedočila je i njezina majka kraljica Letizia koja je blistala u elegantnoj bijeloj cvjetnoj haljini koja je srdačnim majčinskim zagrljajem nagradila svoju najstariju kći, a a sve je s ponosom promatrala i njihova mlađa kćer 17-godišnja Sofia koja pohađa internat UWC Atlantic u Walesu.

image

Kralj Felipe VI. i princeza Leonor na svečanoj ceremoniji vojne akademije

SHUTTERSTOCK

Prva u nasljednom redu, princeza Leonor, završava trogodišnju obuku na vojnoj akademiji prije nego što će prijeći na General Air Academy. Tijekom tri godine na akademiji, Leonor ima pravo na naknadu od 417 eura mjesečno. Međutim, palača je rekla da ona neće tražiti plaću. Poput internata, vojna akademija slijedi strogi raspored tijekom tjedna, ali Leonor će se moći vratiti kući vikendom ako nije na posebnoj obuci izvan vojarne. Simpatična princeza već je svladala osnove: rastavljanje i sastavljanje puške, odradila vježbe pucanja, snalaženja u prirodi, korištenje vojnih karata i druge aktivnosti. Tijekom trogodišnje obuke proći će i onu mornaričku te tečajeve u ratnom zrakoplovstvu koji uključuju i skok s padobranom. Ranije ove godine princeza Leonor izabrana je za "Posvojenu kćer" Zaragoze i primila je Medalju Aragona i Medalju Cortesa tijekom ceremonije u palači Aljaferia. Ovu titulu dodijelilo joj je gradsko vijeće kako bi potvrdilo naklonost grada prema princezi od Asturije, kako bi istaknulo njezin značaj za aragonsku prijestolnicu i Španjolsku te izrazilo zahvalnost za njezinu povezanost s gradom. Ova počast dodjeljuje se pojedincima koji su dali značajan društveni, politički, gospodarski, kulturni ili znanstveni doprinos gradu. Njezin otac kralj Felipe VI. dobio je titulu "Posvojenog sina" Zaragoze prije 38 godina dok je bio student u pokrajini. Ova je godina za kraljevsku obitelj prepuna svečanosti jer su Felipe i Letizija u svibnju ove godine proslavili dvadesetu godišnjicu braka, a nakon toga u lipnju i svečano obilježili desetu godišnjicu vladavine kralja Felipea VI.

image

Kraljica Letizia i princeza Leonor na svečanoj ceremoniji vojne akademije

SHUTTERSTOCK
image

Kraljica Letizia grli svoju kćer princezu Leonor

SHUTTERSTOCK
Linker
04. srpanj 2024 13:41