Budući da trenira čak osam sati dnevno, plesačica i koreografkinja Valentina Walme konzumira zdrave i lagane obroke, a tijekom vrućih mjeseci najviše je podižu hladne juhe od voća i povrća.
Hladna juha od lubenice
SASTOJCI
- 80 - 95 dag lubenice
- 3 - 4 žlice maslinovog ulja
- svježa menta po želji
- žličica čilija
- sol, papar,
- žličica muštarde
- 15 dag mini mozzarelle
PRIPRAVA
Lubenicu očistiti od koštica i narezati na kockice. Staviti u blender. Dodati začine, ulje, mentu, čili, sol, papar i muštardu. Sastojke dobro izmiksati. Juhu poslužiti s mozzarellom.
Hladna juha od kukuruza i kurkume
SASTOJCI
- 50 dag kukuruza šećerca
- 2 crvene paprike
- 300 - 500 ml bademovog mlijeka
- bosiljak
- sol
- maslinovo ulje
- 5 dag oraha
- žličica kurkume
PRIPRAVA
Kukuruz i na kockice narezanu crvenu papriku staviti u blender te kratko izmiksati. Postupno ulijevati bademovo mlijeko. Količina ovisi o željenoj gustoći. Dodati orahe, usitniti s ostalim sastojcima. Dodati sol, kurkumu, svježi bosiljak te žlicu maslinovog ulja. Prije miksanja poželjno je da sastojci budu hladni, a prije posluživanja nije potrebno dodatno rashlađivati.
Hladna juha od dinje sa slaninom
SASTOJCI
- 45 dag dinje
- 10 dag slanine
- maslinovo ulje
- sol, papar,
- prstohvat dimljene crvene paprike
- majčina dušica
PRIPRAVA
Slaninu ispeći na grill tavi. Pustiti da se ohladi te sitno nasjeckati. Dinju očistiti, narezati na jednake komade i izmiksati u blenderu. Kad se malo usitni, dodati maslinovo ulje te po želji sol, papar i prstohvat mljevene dimljene paprike. Juhu servirati u posudu, dodati sitno narezanu pečenu slaninu i nekoliko listića majčine dušice.
Juha od krastavaca i tofua
SASTOJCI
- 2 veća krastavca
- 450 ml tekućeg jogurta
- 20 dag dimljenog tofua
- režanj češnjaka
- žličica nasjeckanog kopra
- sol, papar,
- dvije žlice tostiranog sezama
PRIPRAVA
Krastavce očistiti i narezati na kockice. Staviti u blender, dodati tekući jogurt, češnjak te kratko miksati. Dodati kopar i još kratko miksati. Juhu staviti u hladnjak da se dobro ohladi. U međuvremenu tofu narezati na jednake kockice. Napikati na drveni štapić. Juhu prije posluživanja začiniti sa soli i paprom. Na kraju dodati tostirani sezam (sezam kratko zagrijati na tavi i lagano popržiti).
Ovu, ali i niz ostalih, slasnih recepata potražite u novom broju magazina Gloria! Svakom čitatelju darujemo Specijalni prilog Delicije & mješavinu Maggi začina - za punoću svakog jela.
Čitajte i:
Idealno za vrućine! Donosimo dva osvježavajuća recepta koji povezuju Aziju i Mediteran
Matejka Buča ima kuharicu s odličnim idejama za ručak: Otkrila nam je recept za savršene njoke!
Jubilej pun iznenađenja: Chefica Ana Grgić otkriva recept za omiljeno jelo
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....