Saša Burić
'ivan je moja prva ljubav'

Ivana, Marta i Petar Strinić: Najvatreniji navijači hrvatskog lijevog beka

Dok se splitski nogometaš u Rusiji bori za što bolji plasman hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, njegova supruga Ivana s djecom Martom i Petrom planira skoru selidbu u Milano, s čijim je klubom potpisao ugovor života

Dok se splitski nogometaš u Rusiji bori za što bolji plasman hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, njegova supruga Ivana s djecom Martom i Petrom planira skoru selidbu u Milano, s čijim je klubom potpisao ugovor života

Briljantna igra vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji malo koga ostavlja ravnodušnim. Nacionalni zanos zbog uspjeha momčadi Zlatka Dalića osjećaju čak i najmlađi pa Splićanka Ivana Strinić (27) jedva obuzdava svoje dvoje mališana kad na televiziji ugledaju tatu, najboljeg hrvatskog lijevog beka Ivana Strinića (30). Posebno je uzbuđen troipolgodišnji Petar koji samo što ne spava s nogometnom loptom, dok godinu dana starija Marta posvuda hoda odjevena u dres s tatinim imenom. - Znaju i sve navijačke pjesme, a tijekom utakmica tako vatreno navijaju da ih ne mogu nadjačati - smije se Ivana Strinić dodajući da će djecu voditi u Rusiju ako naša reprezentacija prođe u polufinale. Za hrvatskog reprezentativca i njegovu suprugu medalja sa SP-a bila bi najljepši mogući kraj godine.

Ivana Strinic,supruga nogometasa Ivana Strinica,sa djecom Martom i Petrom                                                                                           snimio :Sasa Buric 250618
Saša Burić

Ivanu je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, a uoči odlaska u Rusiju potpisao je ugovor života. Bivši hajdukovac i donedavni član Sampdorije iz Genove iduće tri godine igrat će u crveno-crnom dresu talijanskog kluba Milan - o čemu je sanjao otkako je kao dvadesetogodišnjak ušao u svijet profesionalnog nogometa. Uz sve to, Ivan i Ivana Strinić ove godine obilježavaju dvije velike obljetnice: u siječnju su proslavili deset godina ljubavi, a 18. lipnja im je bilo pet godina braka. - Nismo uspjeli proslaviti godišnjicu jer je Ivan već u to vrijeme bio u Rusiji – govori Ivana. - No, zato smo si za desetu godinu ljubavi priuštili putovanje u Dubai s djecom. Isprva smo planirali ići sami jer je to trebao biti naš medeni mjesec na koji nismo išli, no znali smo da će djeca biti oduševljena putovanjem. Ivana Strinić ne krije koliko je sretna što njezin suprug igra najbolje otkako je 2010. postao član reprezentacije. Iako je i 2014. bio na popisu, zbog iznenadne ozljede nije otputovao na SP u Brazil tako da je s vatrenima dosad nastupio na dva Europska prvenstva. - Bila sam uz njege na zadnjem EP-u u Francuskoj, a one godine kad je debitirao čekala sam ga u Splitu. U to smo vrijeme još bili cura i dečko – govori Ivana, koja plavookog nogometaša poznaje cijeli život. Oboje su odrasli u splitskoj četvrti Kacunar te su se kao djeca zajedno igrali, a čak su pohađali i istu srednju Trgovačkoturističku školu: Ivana je završila turistički smjer, a Ivan trgovački.

Privatni album
Odlaskom u Dubai proslavili su desetu obljetnicu braka

U vrijeme kad je njihovo dugogodišnje prijateljstvo preraslo u ljubav atraktivna je Splićanka još bila u srednjoj školi, dok je talentirani bek te godine zaigrao za svoj prvi klub u karijeri - Hrvatskog dragovoljca. - Ivan je moja prva ljubav. Od početka veze znala sam da ćemo ostati zajedno jer smo vrlo slični: smireni, ozbiljni i sto posto posvećeni obitelji, a uz to smo oboje rođeni u radničkim obiteljima s troje djece. Vjenčali smo se nakon pet godina veze, no kako sam ja tada bila u visokoj trudnoći, bračne smo zavjete izmijenili samo ispred matičara u Splitu. Kumovi su nam bili prijatelji iz djetinjstva – govori Ivana Strinić, koja za hrvatskog reprezentativca kaže da je pažljiv suprug i brižan otac. Martu i Petra je kao male uspavljivao, mijenjao im pelene te s njima provodi svaki slobodni trenutak. Maleni Petar, koji mu i fizički jako nalikuje, već je sada lud za nogometom i po cijele dane nabija “balun”.

Saša Burić
Marta i Petar Strinić

I Ivana uživa u ulozi majke i supruge te nikada nije požalila što je zbog ljubavi odustala od mladenačkog sna i prekinula studij razredne nastave. Problem joj nisu ni stalne selidbe, koje su teži dio života s profesionalnim sportašem. U zadnjih pet godina Strinići su, naime, promijenili tri adrese: prije Genove živjeli su u Napulju i Dnjipru, gdje je Ivan igrao za istoimene klubove. U Milano, u kojem bi trebali ostati iduće tri godine, mladi roditelji i njihovi plavokosi mališani sele se već krajem kolovoza.

- Najljepše mi je bilo u Genovi – kaže Ivana. - Živjeli smo u kući uz plažu, a zbližili smo se s dosta Ivanovih suigrača, koji bi nam pričuvali djecu kad god bi trebalo jer ja nemam pomoć u kući. Zapravo, i ne želim je jer doista uživam brinuti se o obitelji. Kuhanje mi je postalo velika strast te u Milanu planiram upisati kulinarski tečaj. Doduše, Ivan najviše voli moja tradicionalna dalmatinska jela. Ivana Strinić je sigurna da ih i u Milanu čeka lijep život. Marta i Petar tečno govore talijanski jezik, a već im je pronašla i vrtić. Ona i Ivan jedino još nisu odabrali kuću u kojoj će živjeti: jedna se nalazi u samom centru, dok je druga dosta dalje, u blizini Milanova stadiona, u poznatoj četvrti San Siro u kojoj živi većina nogometaša. - Nakon završetka prvenstva još ćemo neko vrijeme biti u Hrvatskoj, u kojoj godišnje boravimo barem dvaput. Lani smo dovršili gradnju kuće u Kučinama, malom mjestu iznad Solina. Sretna sam kako su nam se posložile životne kockice i nekako vjerujem da će dečki u Rusiji osvojiti medalju. Bio bi to najbolji dar za moje i Ivanove ljubavne jubileje.

Linker
22. listopad 2024 05:17