Preminuo je jedan od najvećih chefova u povijesti hrvatske gastronomije, Andrej Barbieri, donosi Jutarnji list.
Nakon dugogodišnjih zdravstvenih tegoba, u subotu 9. ožujka napustio nas je chef Andrej Barbieri. Bio je u 50. godini života, a već je neko vrijeme najavljivao da će povući kočnicu ubrzanog životnog ritma, no to nije dočekao.
Barbieri je dugo radio u inozemstvu, a potom se vratio i u Voloskom postao glavni chef u Tramerki i Skalinadi. Potom je preuzeo tu funkciju u Conca D'oro u Rijeci, Bevandi u Opatiji te bistrou Barbieri's u Zagrebu.
Kao da sve to nije dovoljno, otišao je u Dohu i 2017. otvorio Quavannu te postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru. Za njegovo je ime šira domaća publika saznala kada je kulinarskim umijećem oduševljavao u Masterchefu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....