Matija Hiršman

 ANTUN HIRšMAN
Najslađe od blagdana

Uskrsna čarolija u domu dizajnerice lutaka, donosimo vam prekrasnu inspiraciju za svečani stol

Počele su pripreme za Uskrs, a kako će dekorirati svoj svečani stol i koja je njezina omiljena slastica pokazala nam je dizajnerica lutaka Matija Hiršman.

Počele su pripreme za Uskrs, a kako će dekorirati svoj svečani stol i koja je njezina omiljena slastica pokazala nam je dizajnerica lutaka Matija Hiršman.

Poznata kreativka, vlasnica brenda ručno rađenih igračaka Little Lulu, otkrila nam je kako će ove godine ukrasiti stol za Uskrs. Naravno, maštovitim detaljima dodala je i jedan jestivi koji nije samo slastan, već i vrlo dekorativan - uskrsno janje.

image

Matija Hiršman

ANTUN HIRšMAN

Uz prekrasno proljetno cvijeće, tu su gnijezda za jaja ili figurice zečeva i pilića, tipičnih simbola Uskrsa, koja su napravljena također od prirodnih materijala - pruća i mahovine. Na kariranom stolnjaku svoje mjesto će naći i brojne delicije poput torti koju možete "odjenuti" u ružičastu nijansu uz pomoć jestive boje ili voća, a potom je ukrasiti jestivim vrstama cvijeća, poput maćuhica, tratinčica i ljubičica. Naravno, zvijezda stola bit će uskrsno janje, kojem možete dodati i neodoljivu vrpcu u ružičastoj nijansi.

image

Neodoljivi simboli Uskrsa uvijek su zečevi, pilići i jaja

ANTUN HIRšMAN
image

Stolom će dominirati simboli Uskrsa - pilići, zečevi, jaja...

ANTUN HIRšMAN
image

Za dodatan dojam tortu možete "obojiti" u ružičaasto i ukrasiti jestivim cvijećem

ANTUN HIRšMAN
image
ANTUN HIRšMAN
image

Svijeće će biti detalj koji će dodati glamura svakom stolu

ANTUN HIRšMAN
image

Zečevi u gnijezdu od pruća i mahovine

ANTUN HIRšMAN

Uskrsno janje

  • 100 g maslaca ili margarina sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • pola šalice pirea od bundeve
  • 125 g brašna
  • 1 vrhom puna žličica praška za pecivo
  • 100 g oguljenih mljevenih badema
  • 6 žlica mlijeka
  • šećer u prahu za posipanje
image

Uskrsno janje jedan je od dražih recepata Marije Hiršman

ANTUN HIRšMAN

Zapjeniti masnoću, pomiješati šećer, sol i vaniliju. Dodati pire od bundeve i nastaviti miješati dok se sve ne sjedini, po tome prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodati bademe i mlijeko. Kuhačom pažljivo zamiješati. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Dijelove kalupa premazati masnoćom i poslije brašnom. Kalup sastaviti i staviti na lim za pečenje. Žlicom pažljivo puniti. Peći oko 50 min ili manje, ovisno o pećnici (do zlatnožute boje). Kad je gotovo, nakratko ostaviti u kalupu, a zatim pažljivo rastaviti kalup. Dno poravnati da ravno stoji na tanjuru.

Najnovije
07. svibanj 2025 17:42