HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK
BRZI I ŽESTOKI

Njegovo srce kuca za Oriovac i Slavoniju, a vatreni adut obrane godinu će pamtiti i po rođenju sina

Snažan, korpulentan i trkački superiroan, hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić u Njemačkoj će pokazati sve što zna.

Snažan, korpulentan i trkački superiroan, hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić u Njemačkoj će pokazati sve što zna.

Po zamisli izbornika Zlatka Dalića upravo bi 24-godišnji Josip Stanišić trebao biti stup obrane i nepremostiva prepreka za napadače protivničkih momčadi s kojima će se Vatreni sučeliti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. Utakmice će igrati na domaćem terenu, jer je rođen u njemačkom Münchenu 2. travnja 2000. u obitelji Damira i Sandre Stanišić, podrijetlom Slavonaca iz Malina i Oriovca, koji su svoju sreću potražili u Njemačkoj.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX

TATA OD FORMATA

Igrač minhenskog Bayerna koji je prošlu sezonu fenomenalno odigrao na posudbi u Bayeru iz Leverkusena, godinu će pamtiti i po rođenju sinčića. Hrvatski reprezentativac svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, pa je tu sretnu vijest na svom Facebook profilu objavio NK Oriolik iz Oriovca s čestitkom "vatrenom Oriovčaninu", kako su ga titulirali u objavi.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX

ADUTI NA TERENU

Korpulentni branič, visok 185 centimetara, impresionira snagom, brzinom i sjajnim fizičkim predispozicijama, te trkačkom superiornošću, a lanjskog ljeta pojavio se na treningu NK Oriovca i družio s igračima svih uzrasta. Tada je izjavio kako je upravo na "oriovačkom stadionu učinio svoje prve nogometne korake, te da će njegovo srce uvijek biti dio Oriovca i Slavonije." I klincima poručio da se trud, rad i zalaganje na svakom treningu i utakmici itekako isplate.

image

Marcelo Brozović, Borna Sosa, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Andrej Kramarić, Luka Modrič, Ante Budimir, Joško Gvardiol, Josip Šutalo, Dominik Livaković i Josip Stanišić na Maksimiru u studenom lanjske godine

DENIS LOVROVIC AFP
Linker
16. rujan 2024 21:08