Ako još uvijek nemate ideju što od slastica pripremiti za uskršnje blagdane, naša glumica ima prijedlog koji će oduševiti mnoga nepca.
U domu glumice Marijane Mikulić (39) ne treba biti poseban povod da bi se pekle torte i kolači. Dovoljno je da žena, majka, glumica ima sat, dva slobodnih u užurbanom radnom danu pa da zajedno sa svojim najmlađim pomoćnikom, sinom Jakovom, prione na posao.
Proteklog vikenda Marijana je po prvi puta pekla tortu od mrkve, a iako priznaje da je recept primila vrlo rezervirano, rezultat je, kaže – iznenađujuć.
„Za Uskrs sam poželjela tortu od mrkve, no kako je nikada prije nisam radila, odučila sam ipak napraviti generalnu probu. Moj mali vrijedni pomoćnik Jakov mi je bio od velike koristi i mogu reći da je torta nestvarno fina, definitivno će biti na meniju za Uskrs”, rekla je Marijana.
Zdravom poslasticom bili su oduševljeni svi njezini muškarci, suprug Josip, te sinovi Ivan, Andrija i Jakov, a Marijana je s nama podijelila recept.
Sastojci za biskvit
360 g sitno ribane mrkve
300 g bijelog pirovog brašna
10 g praška za pecivo
Žličica sode bikarbone
Pola žličice soli
Čajna žlica cimeta
Sve spojiti u jednoj zdjeli
U drugoj zdjeli miksati 3 jaja, dodati 200 g kokosovog šećera. Lagano dodavati 150 ml ulja, 100 ml mlijeka te 60 ml soka svježe naranče
Lagano umijesiti u suhe sastojke i sipati smjesu u dva ili tri kalupa promjera 20 cm
Peći na 180 stupnjeva pola sata
Sastojci za kremu
200 g maslaca izraditi mikserom
400 g sirnog namaza
150 g usitnjenog šećera
Žličica ekstrakta vanilije
2 žlice soka od naranče
Ohlađeni biskvit staviti na pladanj za posluživanje, dodati veliku žlicu kreme i ravnomjerno ju rasporedi. Ponoviti isto s drugim i trećim biskvitom. Potom ostatkom kreme premazati bočne rubove torte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....