Kava s bundevom na prvu zvuči malo čudno, no kad se spomene činjenica kako ju je popularizirao Starbucks, tada mnogima automatski postane primamljivija. Odlična je za sve kavoljupce i one željne isprobavanja novih okusa.
Kava koja miriše na jesen? Mmm, već sama pomisao na ovo mami nas pod dekicu, uz omiljeni film i najdraže "snackove". Prije 18 godina "pumpkin spice latte", odnosno kavu s okusom bundeve, popularizirao je Starbucks. No budući da na hrvatskom tržištu još uvijek nema ovog popularnog lanca za "kavopije", rješenje je kućna radinost.
Sve što vam treba je mješavina tradicionalnih jesenskih začina - muškatni oraščić, cimet, klinčić i pumpkin spice mješavina začina, zatim bundeva, kava, mlijeko i šlag.
Pire od bundeve
Što se tiče bundeve, izrežite je na pola, izbacite koštice i stavite je peći u pećnicu, otprilike pola sata na 200 Celzijevih stupnjeva. Kad ju izvadite iz pećnice, pustite ju neko vrijeme dok se ne ohladi, a zatim izdubite njezino "meso". Koru bacite, a pečenu bundevu izmiksajte štapnim mikserom tako da dobije formu pirea.
Začinska rapsodija
U posudici izmiješajte pola žličice cimeta, pola žličice muškatnog oraščića, pola žličice mljevenog đumbira te u smjesu isipajte i malo klinčića, ne previše kako ne bi preuzeo okuse.
Sos od bundeve
U otprilike 225 grama pirea od bundeve dodajte 100 grama šećera i miks začina koji ste napravili. Sve to stavite u lonac i pirjajte desetak minuta na laganoj vatri.
Espresso
Napravite espresso kavu, a u nju dodajte sos od bundeve. Nakon toga ulijte malo mlijeka, dodajte malo šlaga i sve začinite s još malo pumpkin začina na vrhu. U slast!
Čitajte i: Šarmantno zagrebačko odredište kao kvartovski hit: Svjetski trendovi u okusu i zero waste koncept
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....