Knedle na zdraviji način mnogima su i ukusnije od klasičnih, a vrijeme pripreme je puno kraće.
Knedle sa šljivama mogu se jesti kao glavno jelo, ali i kao desert, no često zbog samog procesa pripreme koji je poprilično dugotrajan odustanemo od tog mnogima omiljenog obroka. Ovu slasticu možete pripremiti brže nego ste zamišljali, a mi vam donosimo recept za knedle koje ne sadrže jaja niti krumpir! Osim što će vam skratiti vrijeme pripreme, recept je zdraviji na čemu će vam vaš organizam biti zahvalan.
Čitajte i: Savršeni okusi: Divna torta bez brašna kojom ćete dostojno proslaviti međunarodni dan čokolade
Samo četiri sastojka dijele vas od obroka "za prste polizati", a potrebno vam je:
- 1 šalica kus kusa
- 2 šalice vode
- 1/2 šalice pirovog brašna 850
- Malo himalajske soli
Priprema
Posolite vodu, a kada zaključa, ubacite kus kus i ugasite vatru pa ostavite kus kus da se namače dok se voda ne ohladi. Potom u hladnu smjesu dodajte brašno i sve promiješajte. Za to vrijeme šljive očistite te ih prepolovite, a oko svake od smjese rukama formirajte kuglice. Knedle kuhajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju na vrh, a potom ih prelijte po želji javorovim sirupom ili ih uvaljajte u prezle, a za zdraviju verziju u lanene sjemenke - sve po vašoj želji!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....