Tjestenina je oduvijek bila dobar izbor za obrok, pogotovo u spoju sa slasnim umacima, povrćem, mesom ili ribom. Za vas imamo pet recepata koji vam neće oduzeti puno vremena, a pripremat ćete ih opet i opet i opet...
Špageti s tikvicama
SASTOJCI
- 250 g špageta
- 3 manje tikvice
- 15 g svježe mente
- 30 g parmezana
- 1 limun
- maslinovo ulje
- sol, svježe mljeveni papar
PRIPRAVA
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
Tikvice narezati na tanke kolutove i prepeći ih u tavi na malo maslinovog ulja.
Ubaciti narezane listiće mente, umiješati kuhanu tjesteninu i malo naribane korice limuna.
Po potrebi dodati jednu do dvije žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Začiniti i posipati naribanim parmezanom.
Fusilli sa šparogama i šunkom
SASTOJCI
- 250 g tjestenine
- 200 g narezane kuhane šunke
- vratine ili pancete
- 1 stručak uzgojenih šparoga
- 2 režnja češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
PRIPRAVA
Tjesteninu skuhati.
Na malo maslinovog ulja prepržiti šunku ili pancetu, dok ne pusti masnoću i postane hrskava.
Dodati sitno narezani češnjak, narezane i blanširane šparoge te pirjati nekoliko minuta.
Umiješati kuhanu tjesteninu s dvije-tri žlice vode i začiniti po ukusu.
Linguini s kozicama
SASTOJCI
- 250 g tjestenine
- 450 g velikih kozica (tiger prawns)
- 2 režnja češnjaka, komadić đumbira (1 cm)
- 1 suha čili papričica
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žlica vrhnja za kuhanje
- svježe mljeveni papar
- sol
- maslinovo ulje
- 40 g maslaca
- naribana korica pola limuna
- nekoliko listića svježeg bosiljka
PRIPRAVA
Skuhati tjesteninu.
Na mješavini maslaca i ulja propirjati narezani češnjak, sitno narezani đumbir i papričicu, slatku papriku, sol i papar.
Nakon dvije-tri minute dodati kozice. Prepržiti ih sa svake strane dok ne pocrvene, dodati tri-četiri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina, umiješati vrhnje i tjesteninu.
Promiješati, posipati naribanu koricu limuna i servirati s listićima svježeg bosiljka.
Tagliatelle s pestom od špinata
SASTOJCI
- 250 g tjestenine
- 5 dag listića badema
- 2 - 3 kuglice mozzarelle
SASTOJCI ZA PESTO
- 150 g špinata
- 200 oraha
- 30 g naribanog parmezana
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličice soka limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
- svježe mljeveni papar
PRIPRAVA
Tjesteninu skuhati.
Listiće badema prepržiti na tavi, a mozzarellu natrgati na komadiće.
U mikseru prvo izmiksati špinat, orahe, parmezan, sok limuna i papar. Polako ulijevati ulje i po potrebi malo vode.
Tjesteninu pomiješati s pestom, posipati bademima i dodati komadiće mozzarelle.
Čitajte i:
I običan krumpir može biti glavna zvijezda ručka: Imamo 4 super recepta
Slasna 'do bola': Pet novih jela Jamieja Olivera za čiju pripremu nećete morati potrošiti vječnost
Povoljno, brzo i jako fino! Jaime Oliver jednostavnim receptom za čokoladni kolač osvojio milijune
Zbog jela po ovim receptima osjećati ćete se bolje, a nećete gubiti vrijeme u kuhinji
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....