Najveća tajna delikatesnih salata je umak. Umak ponajprije povezuje pojedine sastojke salate u homogeno jelo, a osim toga povezuje okus jednog sastojka s okusom drugih, i treće modificira okus jer je osnova salate.
Donosimo vam tri odlična umaka tj. dressinga za salate koji će vas oduševiti i navesti da još više uživate u ukusnim i laganim proljetnim receptima.
Talijanski umak
Sastojci: 6 velikih žlica maslinovog ulja 3 velike žlice bijelog vinskog octa 1 čajna žlica gorušice sol, papar i češnjak u granulama
Izmiješajte maslinovo ulje i vinski ocat. Dodajte gorušicu, posolite, popaprite svježe mljevenim paprom i pospite prahom od češnjaka.
Američki umak
Sastojci: 6 velikih žlica ulja 1 velika žlica limunova soka 2 velike žlice narančina soka 1 mali crveni luk sol, papar i vršak noža celera i šećera
Izmiješajte ulje sa sokovima od limuna i naranče. Dodajte sitno sjeckani crveni luk te začinite začinima.
Indijski umak
Sastojci: ½ šalice majoneze 2 velike žlice vrhnja 1 jabuka 1 mala žlica limunova soka 2 velike žlice naribanog lješnjaka Vršak noža đumbira i vršak noža curryja
Pomiješajte majonezu i vrhnje, naribajte jabuku i ulijte limunov sok. Dodajte naribani lješnjak pa začinite mljevenim đumbirom i curryjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....