tsunekawa_ / Twitter
HIT!

Internet luduje za ovom tortom u bojama duge: Treba vam 5 sastojaka, a spreman je za sat vremena

Iz Japana stiže torta koja je opčinila svet, a blogeri kažu da je - pored toga što lijepo izgleda - i odličnog okusa.

Iz Japana stiže torta koja je opčinila svet, a blogeri kažu da je - pored toga što lijepo izgleda - i odličnog okusa.

Vrijeme koje provodimo u izolaciji može nas natjerati da se posvetimo hobijima za koje inače nemamo vremena, pa tako ni inspiracije. Isto je nama, kao i ljudima širom planete, koji vrijeme sada provode tamo gdje je najsigurnije - kod kuće. Tako na internetu možemo vidjeti hrpu novih, kreativnih ideja kojima se možemo zabaviti u slobodno vrijeme.

Naš poklon vama: Besplatno čitajte novo digitalno izdanje Gloria delicija!

Posebno zanimljiv prijedlog stiže iz Japana. Ne zahtijeva puno vremena, a navodno je i jako ukusan. Riječ je o žele torti u duginim bojama, a mi znamo kako je napraviti :)

Sastojci:

  • voda
  • voćni sirup u više boja, odnosno okusa
  • mlijeko
  • šećer
  • želatina

Priprava:

Promiješajte u loncu želatinu (prema uputi na pakiranju), 150 ml vode i 60 g šećera. Pričekajte da zavrije, a zatim ugasite vatru.

U smjesu dodajte 300 ml mlijeka. Kad sve dobro izmiješate, smjesu stavite u kalup za tortu, a zatim i u frižider da se stegne.

Potom napravite novu smjesu - dodajte 300 ml vode i 20 ml voćnog sirupa što svjetlije boje. Sastojke promiješajte, a potom izlijte u kalupe za led ili novi kalup za tortu i/li kolače i ostavite u frižideru da se stvrdne.

Ponovite postupak s drugim voćnim sirupima u drugim bojama i drugih okusa. Svaku posebno hladite.

Kad su se sve smjese stvrdnule, za što je potrebno oko pola sata, izvadite ih iz frižidera. Obojenu želatinu izrežite na kockice (ako se hladila u kalupu za tortu ili kolače) i slažite na mliječnu podlogu, a zatim zalijte rastopljenom želatinom.

Režite je baš kao tortu i uživajte u bojama i teksturi ovog slatkog hladnosg zalogaja, idealnog za tople proljetne i nadolazeće ljetne dane.

Naravno da se i u ovu tortu može dodati voće ili jestive kuglice i zvijezdice - to prepuštamo vama na volju.

KREATIVNI OD ŽELATINE MOGU NAPRAVITI PRAVA UMJETNIČKA DJELA:

AKO ISPADNE I OVAKO, SASVIM JE U REDU:

ČITAJTE I:

Imamo recept za najpoznatije zagorske štrukle - ovako to rade u zagrebačkoj Esplanadi

Zaboravite sve druge: Ovo je recept za legendarne krafne slastičarnice Jakšić po tradiciji dugoj 84 godine

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
04. studeni 2024 17:19