PEXELS
Hoćete li probati?

Pronašli smo hit-proizvod koji riješava problem kovrčave kose, rezultat njegova korištenja izgleda nevjerojatno

Mnogi od nas muku muče sa stiliziranjem kose u ljetnim mjesecima, a na društvenim se mrežama sada pojavio sprej uz kojeg se to ne bi trebalo događati.

Mnogi od nas muku muče sa stiliziranjem kose u ljetnim mjesecima, a na društvenim se mrežama sada pojavio sprej uz kojeg se to ne bi trebalo događati.

Ako imate dugu kosu vjerojatno ste već s prvim s dolaskom ljetnih vrućina primijetili kako ona iznenada prkosi gravitaciji i čini vam se bez obzira na to koliko je češljali, vlažili ili stilizirali, ona i dalje odbija suradnju. Za sve koji se bore s problemom neukrotive kose s TikToka stiže dobra vijest, proizvod ColorWow Dream Coat Extra Strength, koji je u vrlo kratkom roku postao viralan i prema riječima ljudi koji ga koriste, stvarno djeluje. Popularni kreator sadržaja za ljepotu i kosu imena Jonathan Monroe, kojeg trenutačno prati 2,5 milijuna ljudi, pokazao je svu njegovu moć u videu koji je objavio na svom profilu.

@jonathankmonroe Weather Proof Hair using Dream Coat Extra Strength by @Color Wow Hair #hair #hairvideos #curlyhair #curls #frizzyhair #fyp #foryoupage ♬ original sound - Jonathan Monroe

Što uzrokuje kovrčanje?

Kad biste pogledali folikulu vlasi kroz mikroskop, vidjeli biste sitne strukturirane točkice koje tvore oblik tornja. To su keratini za koje ste sigurno već čuli, a zapravo su vrsta proteina koji se ponaša kao cigla za izgradnju pramenova. Ljudsko tijelo za taj proces koristi dva vezivna sredstva, a prvi su disulfidne veze. One oblikuju svaki folikul i na kraju imaju konačnu riječ o našem tipu kose i o njima ovisi hoće li biti ravna, kovrčava ili nešto između. Strukturno su jače, pa na njih ne utječe vlaga, međutim, na njihovu cjelinu i vodikove veze, utječe. Vodikove veze su osjetljive i to do te mjere da kad vam se kosa smoči, one pucaju. Umjesto da se normalno vežu disulfidnim i vodikovim vezama, molekule keratina u vašoj kosi povezuju se s dodatnom vlagom u zraku, uzrokujući neravnotežu u folikulima dlake, a time i kovrčanje.

image

Color Wow Dream Coat Extra Strength (Sephora, 35 dolara)

Kako bismo izbjegli kovrčanje, savjetuje se da kosu hidratiziramo i zadržimo vlagu prije nego što se potpuno osuši. Ako imate suhu kosu, vaše će kosa djelovati kao spužva, upijajući dodatnu vlagu i dodatno je slamati. Međutim, ako su vaše molekule keratina već povezane s molekulama vode — što znači da ste hidratizirali i zadržali vlagu u kosi, kovrče se neće pojaviti.

Linker
05. rujan 2024 11:21