Vittoria Ceretti

 Chanel
MISTIČNA BOJA

Moćna nijansa nosi se na očima, a garantira odvažan look koji će svi primijetiti

Visoka doza ljubičaste obilježava jesenske make-up kolekcije, a posebno su raskošne palete gdje je ta veličanstvena boja u kombinaciji s naizgled nespojivom žutom ili zelenom.

Visoka doza ljubičaste obilježava jesenske make-up kolekcije, a posebno su raskošne palete gdje je ta veličanstvena boja u kombinaciji s naizgled nespojivom žutom ili zelenom.

Ljubičasta na očima u kontrastu s narančastom na usnama - tako talijanska manekenka Vittoria Ceretti (26), zaštitno lice kuće Chanel, predstavlja njihovu novu kolekciju Clairvoyance (vidovitost) nadahnutu mistikom. Među "nadzemaljskim" bojama ističe se upravo ljubičasta koja od davnina simbolizira mistiku, kreativnost i harmoniju, ali i moć, veličanstvenost i neovisnost. Stoga je idealna da u make-up unese dozu odvažnosti i ekstravagancije.

image

Vittoria Ceretti

Chanel

Posebno su raskošne palete u kojima ljubičasta dolazi u kombinaciji s naizgled nespojivim bojama poput žute i zelene, ali se ustvari može s njima izvrsno nadopunjavati u raskošnom smokey eyes sjenčanju. Takozvana lila boja obuhvaća mnoštvo nijansi nadahnutih prirodom, poput cvijeća - počevši od lavande, te plodova (npr. šljiva i patlidžan) i dragulja (ametist). Pojavljuje se u bezbroj varijacija, od nježne pastelne do intenzivne purpurne, od baršunastih mat efekata do iskričavog svjetlucanja.

image

PAT McGRATH LABS Blitz Astral Quad – Nocturnal Nirvana paleta sjenila, 69,95€/ CHANEL Les 4 Ombres – Divination četverostruka paleta sjenila, 61€

PRESS

Ove sezone osobito je popularno monokromatsko nanošenje sjenila u bogatom sloju preko cijelog kapka, što može dojmljivo osvježiti i "otvoriti" pogled. S druge strane, i jednostavni potezi olovkom, tušem ili maskarom spektakularno izgledaju u ljubičastom koloritu. Među zaljubljenicima u ljubičasto je i američka pop zvijezda Ariana Grande (31) koja je u sklopu svog brenda r.e.m. beauty predstavila novu liniju olovaka za oči, posebno istaknuvši onu u nijansi lavande.

image

Ariana Grande

R.E.M. BEAUTY

"Obožavam okrepljujući učinak lavande, što se očituje već u samoj njezinoj boji. Baš je cool i zrači posebnom energijom", kaže pjevačica kojoj se posebno sviđaju neobični potezi u šminkanju, pa je ocrtala oči ekstravagantnom ljubičastom linijom visoko iznad kapaka. Lila odlično izgleda i na noktima - lakovi su vrlo izražajni zahvaljujući visokoj koncentraciji pigmenata, pa je već jedan nanos dovoljan za iznimnu "punoću" boje.

image

LANCÔME Le Stylo Eyeliner – Prune Radical vodootporna olovka, 30€/ MORPHE Mixed Signals – Commited/ Conflicted tekuće i kremasto sjenilo 2u1, 17€/ R.E.M. BEAUTY At The Borderline – Far Out vodootporna olovka 17,41€/ NAJ OLEARI Click on Me – Magnetic Purple maskara, 26 €

PRESS
image

CHANEL Noir Allure – Améthyste maskara, 46€/ DOLCE & GABBANA That‘s My Line! – BTW tuš s 24-satnom postojanošću, 33€/ VALENTINO Colograph – Purple Dose vodootporna olovka, 37€/ OPI Nail Lacquer – Cosmic Drop lak za nokte, 17€

PRESS
Linker
20. listopad 2024 09:33