”No make-up” look jedan je od vodećih trendova sezone

 MATTEO VALLE/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Beauty inspiracija

Natural look i dalje je među najtraženijim trendovima ove jeseni. Naša make-up artistica otkriva kako ga postići

Simona Antonović objašnjava nam kako kod kuće postići prirodni make-up look, na što se fokusirati, ali i koje stvari pod svaku cijenu izbjegavati.

Simona Antonović objašnjava nam kako kod kuće postići prirodni make-up look, na što se fokusirati, ali i koje stvari pod svaku cijenu izbjegavati.

Natural make-up look već je neko vrijeme u trendu, a to nas zapravo nimalo ne čudi jer donosi svježinu i zdravi izgled kože, takozvani "clean look" koji je osvojio beauty svijet. Svestran je, lako se prilagođava svima i savršen je za svakodnevno nošenje. Također, stalno ga viđamo u lookovima hollywoodskih i pop zvijezda jer je sve prisutnije naglašavanje prirodne ljepote lica jedan od najznačajnijih izraza samopouzdanja. Upravo će ovaj look dominirati i ove hladne sezone. Upravo smo zbog toga našu make-up artisticu, Simonu Antonović, odlučili pitati kako ga i sami možemo postići. Ona će sve tajne natural make-up looka otkriti kroz masterclass za make-up artiste koji će se održati u Zagrebu 14. i 15. studenog.

image

Simona Antonović

SIMONA ANTONOVIĆ

"Natural, odnosno prirodni make-up može se napraviti kod kuće, pogotovo kada nemate vremena za ponešto složenije lookove. Kod ovog looka riječ je o naglašavanju prirodne ljepote što podrazumijeva pravilnu rutinu njege kože, a blistava i zdrava koža temelj je svakog prirodnog make-upa pa je važno posvetiti pažnju njezinoj pripremi", kaže make-up artistica.

image

Chanel

"Počnite s čišćenjem lica kako biste uklonili sve nečistoće. Ja preferiram ulja za čišćenje, a nakon njega koristite nježno, hidratantno sredstvo za čišćenje koje ne isušuje kožu kako bi očistili kožu uz zadržavanje vlage. Zatim ide piling za uklanjanje mrtvih stanica kože, a njime ujedno i zaglađujemo njezinu površinu. Nakon pilinga nanesite tonik koji veže vlagu za kožu, kako bi bila što mekanija, a nakon tonika hijaluronski serum za zadržavanje vlage u koži", objašnjava Simona koja pripremu završava s laganom hidratantnom kremom. Nakon toga može krenuti nanošenje make-upa.

"Krenite s laganim puderom, BB kremom ili toniranom hidratantnom kremom koji dopuštaju teksturi kože da se vidi. Crte lica lagano i suptilno poboljšajte neutralnim tonovima sjenila i rumenila. Natural make-up look upotpunjuju prirodno definirane obrve, oči naglašene maskarom, a usne hidratantnim ruževima kako bi na kraju sve izgledalo jednostavno", dodaje Simona koja tvrdi kako je fokus kod ovog make-up looka prvenstveno na naglašavanju prirodne ljepote, a ne njenom maskiranju.

image

Chanel

"Natural make-up look je svjež, blistav izgled koji ističe prirodnu ljepotu i prihvaća nesavršenosti na licu. Uz takav make-up, žena može zablistati kao najbolja verzija sebe, na sebi autentičan način i bez nanošenja bespotrebnih količina šminke", govori make-up artistica koja usput otkriva i što pod svaku cijenu izbjegavati.

"Zapostavljanje rutine njege kože i korištenje previše proizvoda pri šminkanju. Pravilna njega kože je apsolutno najvažniji korak u postizanju dobrog natural make-upa. I svakako je potrebno izbjegavati korištenje nepotrebnih proizvoda za šminkanje", dodaje Simona pa otkriva i dva vlastita trika u postizanju prirodnog looka.

image

U Zagrebu 14. i 15. studenog Simona će pokazati kako postići natural make-up look

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Kao prvo, važno je uskladiti podton kože s puderom kako bi se postigao prirodan izgled, a kao drugu stvar koju sama uvijek radim istaknula bih - dobro blendanje. Po meni je to jedna od najvažnijih radnji u postizanju natural make-up looka", zaključuje Simona Antonović.

Linker
21. listopad 2024 10:35