THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA
Ikona stila

Ni ona nije odoljela hit rezu: Victoria Beckham se ošišala i pokazala zašto je ovo jedna od najpopularnijih frizura u 2024.

Modna dizajnerica i bivša spajsica s jeseni se odlučila na promjenu frizure koju su već isprobale i druge poznate dame.

Modna dizajnerica i bivša spajsica s jeseni se odlučila na promjenu frizure koju su već isprobale i druge poznate dame.

Jesen je sezona promjene i transformacije, kako unutarnje, tako i vanjske. Polet za promjenom zahvatio je i Victoriju Beckham (50) koja se u ovo jesensko doba odlučila na promjenu izgleda novom frizurom u obliku midi boba. Riječ je o jednoj od najtraženijih frizura u 2024., a isfurale su je i druge poznate dame poput Salme Hayek, Monice Bellucci i Penélope Cruz.

Kao što mu i samo ime kaže, midi bob (ili srednje dugi bob) definiran je svojom duljinom. Varijacija je klasičnog bob reza, ali dužine koja seže negdje između brade i ramena. Ova dužina omogućava brojne stilizacije, kako ravne kose tako i valova ili kovrči. Može biti i slojevit ili pak blago asimetričan, ovisno o preferencijama. Frizerski stručnjaci opisali su ovu frizuru za Vogue naglašavajući da iako odgovara svim oblicima lica i teksturama kose, najvažnije je postići pravu duljinu upravo zato jer je ona negdje “između”. Ako midi bob nije dobro ošišan, odnosno stiliziran, mogao bi djelovati monotono.

image
ACES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kako nije ni predugačka ni prekratka, ova frizura idealna je za osvježenje bez dramatične promjene. Ne zahtijeva mnogo vremena za stiliziranje što je njezina velika prednost, a frizeri ju često uspoređuju s “no make-up make-up lookom. Midi bob posebno ističe Victorijin ovalni oblik lica koji se smatra idealnim za razne frizure, a kako je poznata po svojoj sklonosti minimalizmu i čistim linijama, logično je da se to odražava i u njezinom stilu. Ova frizura istovremeno je klasična i moderna, što Victoriji omogućava da zadrži svoj prepoznatljiv izgled, bez pretjerane stilizacije. Na posljednjoj fotografiji na njezinom Instagramu na kojoj pozira sa svojom obitelji u dugoj crnoj haljini otvorenih ramena i s novom frizurom, još je jednom dokazala da je manje više i da ju opravdano smatraju stilskom ikonom.

Linker
05. rujan 2024 11:06