QMS Medicosmetics

znanost, ne čarolija

Inovativni koncept u beauty svijetu: Proizvodi njemačkog brenda dokazano smanjuju bore i učvršćuju kožu

Baš na 30. obljetnicu svog postojanja u Hrvatsku je stigao njemački brend medicinske kozmetike QMS čiji ga osnivač, kirurg Erich Schulte, predstavlja kao ‘znanost, a ne čaroliju‘ - iako njegovi kolagenski kompleksi i proizvodi s učinkom pilinga imaju čudesan učinak na kožu

Baš na 30. obljetnicu svog postojanja u Hrvatsku je stigao njemački brend medicinske kozmetike QMS čiji ga osnivač, kirurg Erich Schulte, predstavlja kao ‘znanost, a ne čaroliju‘ - iako njegovi kolagenski kompleksi i proizvodi s učinkom pilinga imaju čudesan učinak na kožu

Kozmetika “made in Germany” u mnogočemu je obilježila razvoj industrije ljepote, a pritom se posebno ističu “doktorski” brendovi u čijem je fokusu zdravlje kože. Jedan od pionira u tom području je dr. med. Erich Schulte, specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije, koji je godinama proučavao načine na koji koža zacjeljuje nakon operativnih zahvata i ozljeda te došao do zaključka da je ključ u - kolagenu. Kolagen i njegovi učinci bili su temelj terapijskog pristupa dr. Schultea, koji mu se pokazao iznimno uspješan u postoperativnim postupcima, kako u plastičnoj tako i kasnije u estetskoj kirurgiji. Ostalo je povijest... Zašto se taj koncept liječenja, pomislio je, ne bi mogao primijeniti u anti-aging njezi kože? I tako je prije točno trideset godina osnovao QMS Medicosmetics, brend medicinske kozmetike koji je sa svojim revolucionarnim sustavom njege kože visokih performansi označio prekretnicu u svijetu ljepote.

image

dr. Erich Schulte, osnivač brenda

U čemu je stvar? Sustav dr. Schultea, naime, rješava uzroke starenja kože, a ne samo simptome. Njegova napredna anti-aging njega djeluje na staničnoj razini, potičući kožu da se sama obnavlja i pritom se oslanja na najbitnije sastojke u borbi protiv starenja - hijaluronsku kiselinu i kolagen identične onima što ih proizvodi tijelo. Ta dobitna kombinacija u pravilnim omjerima, do kojih je dr. Schulte došao tijekom dugogodišnjih istraživanja i primjene u praksi, tajna je uspjeha proizvoda QMS Medicosmetics.

Kolagen je, podsjetimo, glavni i sveprisutni protein u tijelu koji je, među ostalim, zaslužan za čvrstoću, punoću i gipkost kože. U mladosti se lako obnavlja, no već nakon 25. godine njegova proizvodnja opada, a proces obnove se usporava. Prema znanstvenim istraživanjima, u toj dobi se količina kolagena u koži smanjuje za jedan posto godišnje - a kod osoba koje se nezdravo hrane, pretjerano izlažu suncu, puše... i više! Isto tako, znanstveno je dokazano da se gubitak kolagena može usporiti usvajanjem zdravih životnih navika, a njegova proizvodnja ponovno potaknuti - uz posebno prilagođenu njegu.

image

Tri koraka kolagenske njege QMS Medicosmetics

QMS ima nekoliko linija, od čistača i ovlaživača do preparata za njegu usana i područja oko očiju, proizvoda namijenjenih specifičnim potrebama kože, dodataka prehrani i UV zaštite, proizvoda za njegu ruku i cijelog tijela...

image

Intenzivna hidratantna krema s resveratrolom i drugim snažnim antioksidansima

No, po čemu QMS čini razliku, što ga čini drukčijim - čitaj, boljim - od ostalih brendova koji koriste razne kolagenske komplekse? Poanta je u inovativnim formulama i naprednim biotehnološkim procesima ekstrakcije ključnog sastojka. Cijela znanstvena zajednica slaže se da je kombinacija dvaju patentiranih kompleksa u ovim preparatima - veliko otkriće. Prvi kompleks, Neotec A15, čine kolagen i hijaluronska kiselina u tri molekularne veličine: koristi se prirodni topivi kolagen molekularne strukture koja je 97 posto identična onoj u ljudskom tijelu, a biotehnološki proces ekstrakcije osigurava da je visoko pročišćen i siguran. Kombinacija ovog moćnog kolagena i hijaluronske kiseline male molekularne mase, koja kroz epidermu prodire duboko u kožu pa hidratizira trenutno i dugotrajno, djeluje tako da popunjava fine bore i borice, poboljšava tonus i čini kožu zategnutom. Drugi patentirani kompleks, MATRIXYL® 3000, sadrži posebne peptide, matrikine, koji potiču fibroblaste na povećanu proizvodnju vlastitog kolagena i hijalurona u koži. Zanimljivo je da dio njege čine proizvodi s učinkom pilinga, koji djelovanjem voćnih i organskih kiselina (glucuno-delta-lactone ili PHA) stimuliraju ubrzano obnavljanje stanica površinskog sloja kože - a čak i one najosjetljivije odlično podnose tu kombinaciju eksfolijativnih sastojaka.

image

QMS Medicosmetics ne sadrži nikakvu kontroverznu “kemiju“ već samo strogo provjerene sastojke

“Znanost, a ne čarolija”, rekao je dr. Erich Schulte još prije 30 godina kad je predstavljao svoj inovativni koncept. I uistinu, iako imaju čudesan efekt - o čemu svjedoče kliničke studije koje dokazuju da se nakon 12 tjedana korištenja QMS kolagenskog sistema bore smanje za 18, a elastičnost i čvrstoća kože poboljšaju za 28 posto - svi preparati plod su dugogodišnjih znanstvenih istraživanja.

Linker
07. rujan 2024 08:11