UNSPLASH
Val svježine

Spasilačka služba za kožu - ovo su proizvodi koji donose osvježenje

Kozmetika s osvježavajućim učinkom nadahnuta je wellness tretmanima hladnom vodom i ledom, a kako se bazira na superhidratantnim sastojcima, koža se u ove vruće dane doima punija i sočnija.

Kozmetika s osvježavajućim učinkom nadahnuta je wellness tretmanima hladnom vodom i ledom, a kako se bazira na superhidratantnim sastojcima, koža se u ove vruće dane doima punija i sočnija.

Otkako su uslijed klimatskih promjena vrućine sve češće i intenzivnije, potreba za sniženjem temperature uzima maha i u industriji ljepote. Veliki hit je kozmetika nadahnuta wellness tretmanima hladnom vodom i ledom, što se nazivaju krioterapijom. Rashlađivanje se nudi u priručnom "džepnom" formatu, u čemu se osobito iskazala Sofie Pavitt, američka kozmetičarka sa slavnom klijentelom poput glumice Zendaye i kantautorice Lorde.

image

SOFIE PAVITT FACE Nice Ice set s 12 kapsula za ledenu masažu, s umirujućim esencijama zelenog čaja i ashwagandhe 64 €

PRESS

Svjetski poznata majstorica za oživljavanje tena osmislila je masažne kapsule za lice obogaćene revitalizirajućim esencijama, što se prije uporabe zamrznu. Osim samog osvježenja, ledena masaža pruža i druge blagodati: potiče prokrvljenost, pospješuje zatezanje tkiva te smanjuje podočnjake, bore i proširene pore. Općenito se preporučuje rashladiti kreme, maske, maglice, masažere za lice i druge proizvode za superosvježavajući učinak (pritom je dovoljno držati ih u hladnjaku na uobičajenoj temperaturi).

image

LA PRAIRIE Skin Caviar The Mist energizirajuća maglica s ekstraktom kavijara, 180,39 €

PRESS
image

NUDESTIX Dewy Barrier osvježavajući stik s ceramidima i vitaminom C, 31,64 €/ 2 BIOLOGIQUE RECHERCHE Masque Visolastine + superhidratantna maska, 100 €/ CAUDALIE VinoHydra hijaluronski serum obogaćen grožđanom vodom, 37,13 €/ QMS Hydro Foam pjenasta maska s proteinima, vitaminima i biljnim esencijama za intenzivnu hidrataciju, 78 €/ AFRODITA Vitamin C Expert ultrahidratantna gel-krema obogaćena niacinamidom i ginsengom 49,90 €/ LANCÔME Hydra Zen krema s ekstraktom ruže i hijaluronom obećava 72-satno vlaženje kože 79 €

PRESS

Osobito su praktični mali beauty hladnjaci, dizajnirani baš za čuvanje njegujućih potrepština. I bez dodatnog hlađenja mnogi preparati već sami po sebi donose val svježine zahvaljujući sastojcima što trenutačno povećavaju vlažnost kože te posebnim tehnologijama Kozmetika s osvježavajućim učinkom nadahnuta je wellness tretmanima hladnom vodom i ledom, a kako se bazira na superhidratantnim sastojcima, koža se u ove vruće dane doima punija i sočnija, što je osobito dobrodošla "nuspojava" novih seruma za usne. Osvježavajući proizvodi ujedno su svojevrsna spasilačka služba za umirenje i oporavak kože koja ljeti često biva nadražena i iscrpljena. Iznimno blage, lagane i brzoupijajuće teksture pružaju joj trenutačno olakšanje i ugodu.

image

DOLCE & GABBANA Mint Oil Lip Plumper balzam za usne s osvježavajućim ekstraktima metvice i piskavice, 39 €/ CHANEL Hydra Beauty Micro Sérum Lèvres serum za usne s ekstraktom bijele kamelije i hijaluronskom kiselinom, 59 €

PRESS
Linker
08. rujan 2024 02:09