Paula Tonković

 PRIVATNI ALBUM
PRED OGLEDALOM

Zagrebačka plesačica otkriva koja dva parfema jednostavno obožava, ali i da ima tri slabosti kada je u pitanju hrana

Paula Tonković, koja ljeto provodi u svom drugom domu na Korčuli te nastupajući diljem obale, otkriva kako je zaradila ožiljak na čelu, zašto koristi uvijek dva ista parfema te kako rješava problem izrazito suhe kože.

Paula Tonković, koja ljeto provodi u svom drugom domu na Korčuli te nastupajući diljem obale, otkriva kako je zaradila ožiljak na čelu, zašto koristi uvijek dva ista parfema te kako rješava problem izrazito suhe kože.

Iza sebe ima bogato plesno iskustvo, šira publika upoznala ju je u TV showu "Ples sa zvijezdama", a sve je to pripomoglo da Paula Tonković (30) uspješno vodi svoju plesnu školu 567osam, uz koju još organizira radionice i nastupa. Kako tijekom godine intenzivno radi, ljeto koristi za potpuno opuštanje i odmor, koji provodi u roditeljskoj kući na Korčuli, kod kume u Dubrovniku ili pak na Malom Lošinju koji je zavoljela dok je tamo nastupala. Uz to, Paula studira turkologiju i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na pitanje kako sve stigne, kaže da je oduvijek bila svestrana radoholičarka. Takva je, dodaje, i u pristupu njezi - promišljena, predana i odana proizvodima koji su se pokazali dobrima.

image

Paula Tonković

PRIVATNI ALBUM

Ne trebaju svi biti savršeni

Nikad, na sreću, nisam imala problema s kožom, čak ni u pubertetu. Znam da je meni lako reći kako prištići, ožiljci ili akne ne mogu umanjiti nečiju ljepotu, ali svjesna sam da mnogo mladih upravo zbog tih razloga ima problema sa samopouzdanjem. Ja pak mislim da ne mogu i ne trebaju svi biti savršeni: kad sam morala operirati izraslinu na čelu, bila sam zadovoljna što će mi ostati ožiljak pa ću i ja po nečemu biti posebna. Jedini problem koji danas imam jest presuha koža lica, koju njegujem hidratantnom kremom iz Gradskih ljekarni Zagreb i kremom Lumene Intense Hydration Moisturizer. U mojem ritualu njege najvažnije je čišćenje lica ujutro i navečer, svakodnevno korištenje Foreo uređaja i dvaput tjedno nanošenje maske za lice. L‘Adria krema za područje oko očiju, Lumene serum te Detox Vitamin C krema ljeti moji su kozmetički favoriti.

image
MIB STUDIO

Make-up za nastupe

Jači make-up podnosim isključivo na plesnim nastupima, a svoje dnevne potrebe za šminkanjem zadovoljavam sa samo tri proizvoda - to su Essence Magic Filter Glow Booster, Mac Whirl olovka za usne i Essence set za obrve. Čak ni maskara nije nužna, s obzirom na to da uglavnom zaboravljam na nju - pa se sva razmažem kad protrljam oči. Jači make-up podnosim isključivo na plesnim nastupima. Postoji još nekoliko proizvoda kojima sam vjerna već godinama: primjerice Maybellin SuperStay Matte Ink ruževi i Lifter Gloss sjajila, koja imam u svim nijansama. Ako mi puder mora izdržati višesatno natjecanje na plesnom podiju, onda koristim Vichy Dermablend koji smo mama, sestra i ja otkrile još 2007. Do zadnje runde plesa ostane besprijekoran.

Nokti za ples

Svaka četiri tjedna idem u zagrebački salon Migoto na uređenje noktiju. Sigurno sam im najdosadnija, ali i najdosljednija klijentica jer uvijek tražim isto - oblik badema i neku vrlo svijetlu, nude nijansu. Geliranje je obavezno jer bi mi u plesu bez toga nokti pucali. Na pedikuru idem kada su topliji dani u salon Lakai, a preko zime si sama lakiram nokte na nogama.

Prirodna plavuša

Prirodna sam plavuša, ali kosa mi je s godinama dobila mišje sivkastu nijansu pa je zbog toga osvježavam pramenovima dvaput godišnje i preljevom svakih mjesec-dva. Bojom kose sam zadovoljna, ali konstantno se borim sa željom da bude duga kao što je bila u srednjoj školi. No, čim naraste do ramena, ponovno je ošišam na kratko. Što se tiče preparata za kosu, volim davati prilike novim proizvodima, ali postoje neki koju su mi nezamjenjivi - K18 maska za kosu, L‘Oréal Absolut Repair linija i Lakme šamponi.

image

Za plesna natjecanja koristim Vichy Dermablend puder - jer je postojan do zadnje runde/ Rado dajem priliku novim proizvodima za kosu, ali već dugo sam vjerna istom šamponu - Lakme-Teknia/ Hidratantna krema finskog brenda Lumene za moju suhu kožu lica/ Oduvijek i zauvijek sam vjerna parfemu Givenchy L‘Interdit

PRIVATNI ALBUM

Dva parfemska favorita

Nerado mijenjam svoj parfemski "potpis". Zauvijek i oduvijek sam vjerna jednom - Givenchy L‘Interdit, koji me osvojio notama jasmina, narančina cvijeta i tuberoze spojenim u harmoničnu cjelinu. Kada se na to doda vetiver i pačuli, dobiva se intenzivan trag. Očito je da volim pačuli i naranču jer su iste note i u mom drugom favoritu - Elie Saab Girl of Now. Već godinama koristim samo ta dva parfema, pa se volim našaliti kako mi je barem lako odabrati poklon za rođendan.

Plesom do dobre linije

Sportski sam tip odmalena i mislim da mi tijelo to i danas pamti - jer ne idem u teretanu i nisam dosljedna u vježbanju. Recimo, ljeti ne radim ništa po pitanju kondicije, a s druge strane bih skijala na moru svaki dan. Nekad sam ljeti igrala odbojku, a onda jedne sezone nisam - i nikad se više nisam vratila na teren zbog straha od neuspjeha. Imam snažan natjecateljski duh koji ide iz jedne krajnosti u drugu, ili ne radim ništa ili radim po cijele dane. U svakom slučaju, za moju dobru liniju najzaslužniji je ples.

Moja tamna strana

Rijetko kuham, ali volim kuhati - samo za muža i sebe. Istinski uživam u zdravim namirnicama, dok s druge strane ne volim kolače, kreme, torte, kruh... Uvijek radije izaberem povrće nego meso. Cijeli život sam vrlo disciplinirana pa kad primijetim da sam se malo udebljala, odmah reduciram prehranu. Imam, doduše, i svoju "tamnu" stranu - a to je pohano, majoneza i sve vrste sireva.

Linker
05. rujan 2024 11:18