DISNEY+
Novo na streamingu

Same pohvale pljušte na račun serije "Rivals" o seks skandalima i igrama moći u britanskom visokom društvu 80-ih

Serija koja ima osam epizoda i snimljena je prema romanu Jilly Cooper iz 1988. godine prikazuje se na platformi Disney+.

Serija koja ima osam epizoda i snimljena je prema romanu Jilly Cooper iz 1988. godine prikazuje se na platformi Disney+.

"Tko god je rekao da je život na selu dosadan, očito je bio u krevetu s pogrešnim ljudima" slogan je serije "Rivals", nove adaptacije Disney+ platforme prema romanu Jilly Cooper iz 1988. godine koja se prikazuje od prošlog vikenda.
Epizode su prepune simbola moći, natapiranih perika iz 80-ih i seksa pripadnika visokog društva - što se da naslutiti odmah na početku serije: Rupert Campbell-Black, najzgodniji muškarac u Britaniji, zavodi spisateljicu koja iz sjene piše njegove memoare u WC-u Concordea na putu za SAD. U pozadini svira "Addicted to Love", probija se zvučni zid, a čepovi šampanjca pucaju...

Provokativna, glamurozna i često apsurdna, serija istražuje okrutni svijet televizije 1980-ih. Radnja je smještena u Corinium, izmišljenu regionalnu televizijsku postaju s velikim ambicijama, a serija u osam epizoda prati intenzivnu borbu za moć između direktora postaje lorda Tonyja Baddinghama i olimpijskog jahača te konzervativnog zastupnika Ruperta Campbella-Blacka. Britanska TV legenda David Tennant glumi Baddinghama, dok Alex Hassell igra njegovog kontroverznog susjeda Campbella-Blacka.

image

Serija prati intenzivnu borbu za moć između direktora postaje lorda i konzervativnog zastupnika

DISNEY +

Nezavisnoj tv kući pridružuje se i nekadašnji voditelj BBC-ja, Declan O‘Hara (Aidan Turner) i nesvjesno se upliće u dugogodišnje rivalstvo između Baddinghama i Campbella-Blacka kroz koje se razotkrivaju brojni skandali, dok njegova obitelj ulazi u svijet slave, novca i utjecaja.

image

Epizode su prepune simbola moći, natapiranih perika iz 80-ih i seksa pripadnika visokog društva

ROBERT VIGLASKY ROBERT VIGLASKY

Iako tema možda zvuči prilično suhoparno – svijet nezavisne televizije 80-ih ne čini se baš sočan - o seriji se ne prestaje pričati, posebno o glumcima. Društvene mreže "gore" od uzbuđenja, kritičari pišu hvalospjeve i već naveliko se postavlja glavno pitanje: Kada će nova sezona?

Linker
21. listopad 2024 15:53