IMDB/FLY ME TO THE MOON
Novo u kinima

U našim kinima: Zvjezdani holivudski par u romantičnoj komediji o slijetanju na Mjesec

"Povedi me na Mjesec" film je u kojem su Channing Tatum i Scarlett Johannson svemirsku utrku učinili zabavnom, a usput postavili i intrigantna pitanja.

"Povedi me na Mjesec" film je u kojem su Channing Tatum i Scarlett Johannson svemirsku utrku učinili zabavnom, a usput postavili i intrigantna pitanja.

Ove vrućine možda su sam po sebi dobar razlog da se zavučete u mračnu, klimatiziranu kino dvoranu, a komedija "Povedi me na Mjesec" koja je počela igrati u našim kinima može biti dodatan poticaj. Nakon brojnih filmova o slijetanju na Mjesec, redatelj Greg Berlanti te scenaristi Bill Kirstein i Keenan Flynn pronašli su svjež kut gledanja, a ovaj put je to drama s elementima romantične komedije. Ako ćete prvo pogledati trailer, lako možete pomisliti da je film dramatično zašao na područje teorije zavjere o lažnom slijetanju na Mjesec - i niste daleko od istine, ali ova priča je temelj za laganu i zabavnu dinamiku između likova koje glume holivudske megazvijezde, Scarlett Johansson i Channing Tatum. Njihovi likovi imaju vlastite te potpuno drugačije motive da bi misija slijetanja na Mjesec prošla u najboljem redu, a načini na koje pristupaju pothvatu zaista mogu zabaviti publiku.

image
IMDB/FLY ME TO THE MOON

Ova kombinacija ozbiljne teme i neozbiljnog scenarija itekako razlikuje "Povedi me na Mjesec" od ranijih dramatičnih pristupa svemirskoj utrci. Film, doduše, postavlja neka zanimljiva pitanja od kojih nas najviše intrigira ono iz kojeg točno razloga se tako velike priče konstruiraju u medijima. Iako je radnja smještena u 1969., film odražava brige suvremenog društva o marketingu i istini.

image
IMDB/FLY ME TO THE MOON

Kelly Jones, koju sjajno glumi Johansson, pametna je, cinična marketinška stručnjakinja koja se oslanja na svoju ženstvenost kako bi prodavala proizvode i usluge. Kelly nije tu da donosi moralne prosudbe, ona je tu da nemilosrdno radi svoj posao. To naravno, uzrokuje napetost kada upozna Colea Davisa (Channing Tatum), veterana Korejskog rata. Njegovi su motivi čisti: Bog, znanost i moralno nasljeđe astronauta poginulih u lansiranju Apolla 1. Cole je vođa nadolazećeg lansiranja Apolla 11, zabrinut zbog slabljenja javnog interesa i državnog financiranja NASA-e. Moe Berkus, kojeg glumi Woody Harrelson, tajanstveni je vladin agent koji unajmljuje Kelly kako bi ponovno u javnosti pobudila strast za slijetanjem na Mjesec.

image

Channing Tatum i Scarlett Johansson na premijeri filma

ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Napetost između Kelly i Colea je zaista smiješna i zanimljiva, a Johansson i Tatum najbolji su kada idu jedno drugome na živce. Jasno je da se Coleova tjeskoba ne produbljuje samo zbog Kelly, već zbog onoga što ona predstavlja: da ozbiljno dobro obavljen posao više nije dovoljan. Nalazi se u situaciji gdje mora reklamirati sebe, svoj rad pa čak i sam Mjesec kako bi američka javnost ponovno počela mariti.

Linker
16. rujan 2024 18:07