Claudia Schiffer

 INSTAGRAM
Tudorska vila

Kuća Claudije Schiffer u Engleskoj ostavlja bez daha, a ispunila ju je umjetninama od kojih svaka priča svoju priču

Poznata manekenka polako je obnavljala kuću oko godinu dana, a namještaj u kući mješavina je udobnih tapeciranih komada, antikviteta i obiteljskog naslijeđa.

Poznata manekenka polako je obnavljala kuću oko godinu dana, a namještaj u kući mješavina je udobnih tapeciranih komada, antikviteta i obiteljskog naslijeđa.

Poznata njemačka manekenka i modna ikona Claudia Schiffer (54) posjeduje prekrasnu kuću u Cotswoldsu, idiličnoj regiji u središnjoj Engleskoj. Cotswolds je poznat po svojoj slikovitoj prirodi, zelenim brežuljcima i tradicionalnim kamenim kućama koje odražavaju bogatu povijest i kulturu tog područja. Upravo u takvom okruženju Claudia je pronašla svoj savršeni dom, daleko od gradske vreve. "Sve ima svoje zašto i ništa u kući nije samo nasumično sastavljeno", rekla je za njemački Vogue o svom domu koji dijeli sa suprugom Matthewom Vaughnom, troje djece - Casparom (21) Clementineom (19) i Cosimom (14), njemačkim ovčarom po imenu Rollo i mačkom po imenu Chip.

Ova tudorska vila na 530 hektara s 14 spavaćih soba od kamena i stakla na granici Oxfordshirea i Northamptona ima veliko dvorište, a dominiraju prozori od poda do stropa. Schiffer je polako obnavljala kuću oko godinu dana. "Dodavala sam ponešto svaki mjesec - za razliku od drugih ljudi koji to možda učine odjednom. Znam da postoje načini uređenja, posebno s dizajnerom interijera, gdje je sve unaprijed odlučeno i postavljeno, ali ja volim raditi upravo suprotno. Volim pronaći jednu stolicu i zapitati se - Ok, što ide s tim? Volim nadograđivati ​​stvari, jer onda dolazi do izražaja tko ste vi kao obitelj", ispričala je manekenka.

Stroge linije zgrade dovele su je do stvaranja mekšeg interijera. Njihov drugi dom, elizabetinska vila u Suffolku, gdje žive tijekom školskih praznika potpuno je drugačiji - puno sobica s kaminom i generalno prevladava osjećaj udobnosti. Ovdje pak ima mnogo stakla i otvorenog prostora pa je za nju poseban izazov bio postići osjećaj obiteljskog doma, no kako je strastvena sakupljačica umjetnina, potrudila se da one imaju neku priču i da njima inerijeru doda osobnu notu. “Odem na umjetničku izložbu ili sajam umjetnosti i vidim nešto, odmah osjetim povezanost s tim. Ne mogu prestati razmišljati o tome i ako si to mogu priuštiti, onda to kupim", kaže. Jedan od njezinih omiljenih komada u kući slika je Eda Ruscha koja ju podsjeća na vrijeme kada je prvi put upoznala svog supruga u Los Angelesu. "Tamo smo sreli Eda Ruschu i otišli smo u njegov studio i gledali kako slika. To mi je sada neka vrsta poveznice s tim trenutkom,” napominje Schiffer.

Namještaj je mješavina udobnih tapeciranih komada, antikviteta i obiteljskog naslijeđa, a Schiffer je većinu svojih komada pronašla na internetu. "Bilo je zabavno jer kada stigne i raspakirate sve, imate priliku isprobati što ste naručili na različite načine i igrati se." Kaže da joj je najvažnija prostorija u kući kuhinja u kojoj se uvijek okuplja njezina obitelj, a i prijatelji kada dođu. Priznaje da nije neka kuharica, ali voli prezentirati hranu. Važno joj je da je hrana uvijek poslužena u predivnim zdjelama uz vaze, svijeće i ostale dekoracije, a posebno voli prekrasnu vazu s leptirima portugalske tvrtke Bordallo Pinheiro koju je sama dizajnirala u suradnji s njima.

image
INSTAGRAM

Svjetski poznati model svoju kuću smatra prilično nevjerojatnom, a osim što u njoj provodi trenutke sa svojom obitelji, u ured u kući su suprug i ona sada prebacili i većinu svojih sastanaka. Na katu, spavaća soba ima izniman pogled na impresivno dvorište i povezana je s garderobom obloženom drvom. Na otvorenim policama stoji više ručnih torbica, od kojih je jedna omiljeni Chanelov arhivski komad koji je ručno oslikao pokojni Karl Lagerfeld. Schiffer je blisko surađivala s dizajnerom gotovo 30 godina i još uvijek se oporavlja od njegovog gubitka.

image
INSTAGRAM

Manekenka ima i vlastitu kolekciju knjiga o fotografiji, umjetnosti i modi, uključujući arhivu Guessovih uspomena iz njezinih najranijih dana kao modela, a u blagovaonici ima kolekciju sićušne keramike s kornjačama "Kamo god idem po svijetu, uvijek donesem jednu kući", kaže. U kući se nalazi i niz staklenih vinskih podruma, praonica rublja, soba za masažu i studio za pilates i bazen. Jedan od najimpresivnijih dijelova kuće je eksterijer. Ovdje je priroda potpuno preuzela glavnu ulogu, s pažljivo uređenim cvjetnjacima, travnjacima i kamenim stazama koje vode do skrivenih kutaka za opuštanje. Vrt je dizajniran s ciljem da osigurava mir i privatnost, a istovremeno omogućava uživanje u prirodnim ljepotama koje okružuju imanje.

Linker
05. rujan 2024 11:10