?COLUMBIA PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION
Za odmor i druženje

Kućni bar Jennifer Aniston uklesan u zid, s kombinacijom tamnog drva i zlatnih detalja primjer je nenametljivog prestiža

S pravim komadima namještaja možete stvoriti prostor koji će biti jednako impresivan kao i onaj Jennifer Aniston, ali prilagođen vašem jedinstvenom ukusu i potrebama.

S pravim komadima namještaja možete stvoriti prostor koji će biti jednako impresivan kao i onaj Jennifer Aniston, ali prilagođen vašem jedinstvenom ukusu i potrebama.

Dom jedne od omiljenih holivudskih glumica Jennifer Aniston, ne prestaje biti inspriracija za uređivanje mnogima, a među luksuznim detaljima njezine vile, pažnju je privukao i kućni bar, zamišljen kao sofisticirani prostor za opuštanje unutar svoja četiri zida. Ovaj ekskluzivni kutak, dizajniran od strane renomiranog dizajnera interijera Stephena Shadleya, savršen je primjer kombinacije elegancije tamnog drva s glamuroznim zlatnim detaljima, stvarajući atmosferu privatnog kluba u udobnosti vlastitog doma.

Shadley je bar doslovno uklesao u zid glumičina doma, stvarajući jedinstveni prostor koji oduzima dah. "Dizajnirali smo rasvjetno tijelo koristeći pronađeno, industrijsko staklo," otkrio je ovih dana na svom profilu na Instagramu naglašavajući da je svaki detalj pažljivo osmišljen kako bi se stvorila savršena atmosfera za opuštanje i druženje. Tamno drvo dominira prostorom, stvarajući osjećaj glamura i sofisticiranosti.

S tim trendom vode se i osnivač globalne dizajnerske kuće Andrew Martin, Martin Waller. "Tamno drvo donosi osjećaj glamura i sofisticiranosti kućnom baru, dodajući dubinu i luksuz. To je materijal koji evocira klasičnu, klupsku atmosferu, savršenu za stvaranje prostora koji se osjeća intimno i elegantno", pojasnio je. Zlatna rasvjetna tijela, posebno u obliku visećih svjetiljki ili zidnih svjetiljaka, obasjavaju prostor mekom i toplom svjetlosti, podižući estetiku i ambijent na višu razinu. Ova kombinacija stvara savršenu ravnotežu između klasičnog i suvremenog dizajna interijera.

Za one koji nemaju taj luksuz cijele prostorije pretvorene kućnom baru, Waller preporučuje stiliziranje oko barskog kolica. "To je zaigrani dodatak koji podsjeća na bučne 20-te ili samački šarm 50-ih i 60-ih. Trebao bi služiti kao komad stiliziranog nakita za sobu, a ne samo kao praktični predmet," savjetuje.

Kada je riječ o materijalima za kućni bar, tamno drvo savršeno se slaže s bogatim teksturama poput baršuna ili kože za sjedenje, a mesing ili kromni akcenti mogu dodatno podići izgled. Rasvjeta igra ključnu ulogu - toplo, slojevito osvjetljenje poput visećih svjetiljki i zidnih svjetiljaka naglasit će bogatstvo drva i stvoriti pozivajuću atmosferu. Iako možda nemamo budžet holivudske zvijezde, možemo se inspirirati Anistoninim primjerom za stvaranje vlastitog kutka za opuštanje. Možemo ga pretvoriti u multifunkcionalni prostor za druženje, čitanje ili čak rad. Dodajte udobnu fotelju, malu policu s knjigama ili radni stol koji se može sakriti kada nije u upotrebi, stvarajući tako svestran prostor.

Ne zaboravite da je najvažnije da se u svom prostoru osjećate ugodno i opušteno. Neka vaš kućni bar bude mjesto gdje možete pobjeći od svakodnevnog stresa i uživati u trenucima odmora i druženja.

Linker
06. listopad 2024 18:36