VEDRAN PETEH/CROPIX
Impresivno uređenje

Radijska voditeljica otvorila nam je vrata svog doma, zavirite u unutrašnjost njezinog modernog stana u centru Zagreba

Aleksandra Milinković Dadić zajedno sa suprugom uredila je životni prostor u minimalističkom stilu, sa živopisnim detaljima koje bismo rado imali i u vlastitom domu.

Aleksandra Milinković Dadić zajedno sa suprugom uredila je životni prostor u minimalističkom stilu, sa živopisnim detaljima koje bismo rado imali i u vlastitom domu.

Iako nam je glas radijske voditeljice Aleksandre Milinković Dadić (34) s bravo! radija već itekako dobro poznat, o njezinom privatnom životu ipak ne znamo mnogo. Upravo nam je zbog toga bilo posebno drago kad je pristala otvoriti nam vrata svog novouređenog zagrebačkog doma od 75 kvadrata u kojem živi sa suprugom i kondicijskim trenerom hrvatske nogometne reprezentacije, Marinom Dadićem.

Iako ni ona ni suprug nisu odrasli u Zagrebu, Aleksandra je iz Bjelovara, a Marin iz Slavonskog Broda, oboje su u jednom periodu života bili vrlo vezani za istočni dio grada gdje su često prolazili upravo ulicom u kojoj danas žive. "Prvenstveno nam se sviđala jer je mirna, a ipak blizu svih bitnih sadržaja i odlično povezana s cijelim gradom. Kad se konačno pojavio oglas da se prodaje stan upravo u toj ulici, znali smo da će to biti naš novi dom", rekla nam je Aleksandra koja je sa suprugom stan tražila gotovo dvije godine.

"Jako dugo smo tražili stan za kupnju, mislim da smo ih sigurno pogledali barem 50-ak. Tražili smo nekretninu koju bismo mogli renovirati jer smo željeli da apsolutno svaki kutak prostora bude po našem ukusu", objašnjava nam radijska voditeljica koja se na kraju odlučila za kupnju trosobnog stana čija je renovacija trajala točno šest mjeseci.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Fokus nam je bio na dnevnom boravku i kuhinji, a glavna je vizija bila spojiti te dvije prostorije kako bismo dobili na prostranosti. Nas dvoje smo društvene osobe i volimo goste pa smo željeli stvoriti što veći prostor za druženje. Što se kuhinje tiče, željela sam veliku radnu površinu jer obožavam kuhati i uvijek mi treba više prostora za isprobavanje recepata", govori nam sugovornica kojoj su u realizaciji njezinih želja pomogli arhitekti Tihana Buljan i Nikola Arambašić.

Kako bi iskoristili svaki centimetar prostora, gotovo svaki dio namještaja izrađen je po mjeri. Osim toga, u cijelom je stanu, osim u kupaonici, postavljen tamni Chevron parket jer su Aleksandra i njezin suprug željeli da se što jasnije vidi kontrast između poda i svijetle boje koju su birali za namještaj.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Zanimljiv detalj u kuhinji je blagovaonski stol čija izrada ima vrlo zanimljivu priču.

"Iako smo najprije planirali imati terrazzo kamen, kasnije smo shvatili kako je poprilično komplicirano ispeći tako velik kamen te smo umjesto toga pronašli ploču drveta sličnu kamenu. Spojili smo ju sa željeznom konstrukcijom - jedan dio stola izrađen je u Slavonskom Brodu, a drugi u Zagrebu", govori naša sugovornica koja je birala i različite stolce kako bi "razbila" monotoniju u prostoru. Dva stolca odlučili su restaurirati, a zapravo su pripadala Marinovim roditeljima.

"Riječ je o stolcima iz obiteljske vikendice Marinovih roditelja u Skradu. Meni su odmah zapele za oko pa sam predložila da ih restauriramo. Svaki stolac u blagovaonici je različit što nam je dalo mogućnost da kupujemo i biramo iste na drugačijim mjestima", dodaje Aleksandra.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Ništa manje zanimljiva nije niti priča iza kamena koji dijeli hodnik od dnevnog boravka i kuhinje/blagovaonice.

"Dizajneri su bili ti koji su nam predložili da na samom ulazu u dnevni boravak postavimo kamen, a radi se o popularnom bijelom mramoru Carrara. Prve ponude za postavljanje kamena bile su nam preskupe pa se suprug zaputio u jedno klesarstvo kod Mirogoja koje nam je u budžetu napravilo točno to što smo zamislili", govori nam Aleksandra.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

S obzirom na to da su željeli da sve u interijeru izgleda što jednostavnije, cijelo uređenje stana zapravo je minimalističko uz tek poneke živopisne detalje koji dodatno osvježavaju prostor. Kao najdražu stvar u stanu Aleksandra ističe bijelu komodu u hodniku, također izrađenu po mjeri.

"Najdraža mi je komoda u hodniku koja nam služi za obuvanje obuće i spremanje iste - savršen spoj drveta i tekstila. Izgleda tako elegantno i jednostavno", kaže voditeljica koja također obožava i grafike u dnevnom boravku koje potpisuju Nikica Jurković i Diana Trohar, a njih joj je sugerirao prijatelj Nik Kolveshi Radlović iz Kolekcionarta.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

U kupaonici su se Aleksandra i suprug odlučili za savršenu kombinaciju bijelih, sasvim jednostavnih i efektnijih mozaičnih pločica, a budući da im je i kod uređenja ove prostorije najvažnija bila jednostavnost, odabrali su crne mat slavine koje su se odlično uklopile u prostor.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Nismo željeli vrata na tušu nego da bude prostor bude otvoren, a cilj nam je bio imati i police na zidu gdje možemo stavljati šampone. Poseban detalj je komoda ispod umivaonika s dvije velike ladice u kojima držimo sve za osobnu higijenu. Najviše mi se sviđa rasvjeta u tušu jer prigušeno svjetlo stvara ugodnu i intimnu atmosferu", rekla nam je Aleksandra Milinković Dadić.

Linker
05. rujan 2024 11:08