Inovativni duh zagrebačkog ugostitelja Marina Medaka stalno je u potrazi za nečim novim, pa je sada promijenio koncept svog lokala u centru grada gdje želi da se ljudi dobro zabave, jedu njegovu pogaču s prstima i sami puštaju glazbu.
Chef Marin Medak sigurno je jedan od najagilnijih zagrebačkih ugostitelja, nevjerojatne energije stalno u potrazi za nečim novim. Pionir je street food koncepta, oblikovao je ulične gastro sajmove od prvog fuliranja 2012. na dalje, zbog njegovih mini i maxi hamburgera ljudi su do Zagreba dolazili iz drugih krajeva Hrvatske, prije deset godina otvorio je restoran RougeMarin na Radničkoj cesti, dvije godine kasnije lokal u Petrinjskoj ulici pa još jedan na Trgu bana Jelačića…
Upravo u ovom u Petrinjskoj, koji nosi ime RougeMarin City, nudi novi ugostiteljski koncept u kojem želi uz hranu i zanimljive koktele, prije svega gostima priuštiti opuštenu urbanu zabavu uz urbanu glazbu i prihvatljive cijene.
"Prije svega želim ljudima vratiti ono što su nam oduzele posljednje dvije pandemijske godine, a to je socijalna interakcija uz finu, malo drugačiju hranu, maštovite koktele, i opušteno druženje. Na ulazu u lokal stoji gramofon i gosti će moći sami puštati muziku, svi će biti dočekani besplatnom rakijom i neka bude veselo, glasno i zabavno. Nema više hamburgera već smo osmislili našu domaću pogaču ili pitu, somun, lepinju, već kako tko to zove. To je ustvari najstariji oblik kruha koji se koristi već 14 tisuća godina, davno prije otkrivanja pivskog kvasca i kruha kakvog danas poznajem. Tako će ta pogača biti servirana uz sve ostalo, razne namaze ili moj izum ‘špeksploziju‘, tanko narezani pečeni ramsteak s umetnutim špekom. Ili primjerice ‘lungić 30 sekundi‘, to je tanko istučen lungić, kao papir, pečen koliko mu ime govori, narezan na kockice i serviran uz našu pogaču. Pogaču ćemo servirati uz jelo, kao podlogu, a moći će se uzeti u ‘škarnicl‘ uz razne namaze, kao istočnjačka meza", govori nam Medak kojem je najvažnije da njegov RougeMarin City postane dio urbanog đira gdje će se ljudi doći zabavljati, družiti uz finu hranu i koktele od kojih je posebno ponosan na Bermet Spritz, koji su sami osmislili od poznatog samoborskog likera.
Na ulazu će svaki gost dobiti domaću rakiju u znak dobrodošlice, koncept je bez rezervacije već se sjeda gdje ima mjesta, a kako se obraća mlađoj publici, cijene hrane neće prelaziti sto kuna. Kokteli će biti u rasponu od 20 do 40 kuna, a uz piće se može pojesti samo lepinja, odnosno pogača čija je cijena 12 kuna i primjerice njihov domaći humus koji košta 20 kuna.
"Želim i da cijela atmosfera bude opuštena, da gosti sudjeluju u kreiranju ponude pa će tako koktel majstor navečer isprobavati nove koktele, nuditi ih besplatno gostima i s njima popričati. Ako će biti dobri onda ćemo ih zadržati ako ne, nikom ništa. Isto tako s hranom. Servirat ćemo ju ravno iz tepsije, pogača nameće koncept da se jede i toć s prstima, a svaki savjet rado ćemo poslušati pa i primijeniti", ističe.
Ako je suditi po otvorenju, nema sumnje da će RougeMarin City postati omiljena odrednica ljudi željnih druženja, zabave, fine hrane, domaćih vina i zanimljivih koktela.
Pogledajte tko je još bio na predstavljanju novog ugostiteljskog koncepta Marina Medaka i kako je to izgledalo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....