U subotu 20. travnja u zagrebačkoj Laubi sve je ponovno bilo ružičasto. Povodom Festivala PINK DAY Zagreb okupio se velik broj znalaca, ljubitelja gastro užitaka, posjetitelja odjevenih u ružičasto željnih druženja, visoke estetike, odličnih ulja i ponajprije vrhunskih ružičastih vina.
PINK DAY Zagreb prvi je međunarodni festival ružičastih vina u regiji koji se ove godine održao 11. put u zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost - Laubi. Pink Day Zagreb postao je mnogo više od „običnog festivala“ jer je prepoznat kao Dan koji slavi optimizam, lepršavost i proljeće.
Organizatori su osobito ponosni što su svi stolovi izlagača bili popunjeni gotovo mjesec dana prije samog Festivala i to vinima iz Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije, Srbije i drugih zemalja. Ipak, posebno je zamijećen odaziv vinara iz zemlje partnera PINK DAYa Zagreb, Mađarske, koje je festival okupio u najvećem broju ikad u Hrvatskoj - njih više od deset, a festival je obišao i veleposlanik Mađarske, njegova ekselencija Csaba Demcsák sa suprugom.
Ovoga puta festival je bio bogatiji nego ikad do sada, a obilježio je i veliku 10. obljetnicu svog "Green in Pink" festivala u festivalu. „PINK DAY Zagreb spaja zabavu, nježna vina i edukativne sadržaje; okuplja vinske znalce i profesionalce, ali i sve ljubitelje finih ružičastih vina idealnih za toplije dane. Rosé je vedar, a naš je festival upravo takav pa je već mnogo puta proglašavan najljepšim“ – rekla je Sanja Muzaferija, osnivačica i direktorica Festivala i dodala: - „Tijekom godina se PINK DAY Zagreb etablirao i zbog edukativnih sadržaja, razmjene iskustava izlagača, veselog i optimističnog ozračja, a dosljedno promovira umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina te je, prema priznanju samih vinara, značajno pomogao da se stav prema roséu izmijeni. Već tri godine na festivalu imamo i ružičaste ginove, tonike, likere i koktele."
Program festivala je započeo, kako i priliči obljetnici festivala "Green in Pink", masterclassom „Maslinova ulja“ koji je zainteresiranim posjetiteljima predstavio novu zvijezdu hrvatske maslinarske scene – Šoltu, čiji maslinari svugdje u svijetu postižu fantastične rezultate i kući donose zlata. Središnje predavanje bio je masterclass „All About Rosé“ pod pokroviteljstvom HTZ-a, a predavanje je održala gošća iz Sjedinjenih Američkih Država, ugledna i slavna vinska novinarka i autorica pet knjiga, svojevrsna začetnica „ružičaste vinske revolucije“ u svijetu, Katherine Cole iz Oregona. S nekoliko umjetničkih djela na Festivalu se predstavio i mladi umjetnički kolektiv "Kolekcionart", a na kraju su se dodijelile i željno očekivane nagrade za najljepše uređen izlagački stol. U žiriju su bili Morana Zibar, Dubravka Tomeković Aralica (Gault & Millau), poznati chef Mario Mandarić i voditeljica Nikolina Pišek.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....