Voćni tart

 VIGOR KLAIć
Osvježavajući kolač

Imamo recept za fini tart od jagoda i malina koji se ne peče, a cijeli postupak jednostavan je i brz

Ljubitelji voćnih slastica uživat će u pripremi i kušanju tarta koji je savršen za tople proljetne dane, a čiji recept nam donosi Tanja Pastuović Klaić.

Ljubitelji voćnih slastica uživat će u pripremi i kušanju tarta koji je savršen za tople proljetne dane, a čiji recept nam donosi Tanja Pastuović Klaić.

Proljetne i osvježavajuće recepte svi vole, pogotovo kada je riječ o slasticama, a baš jedan takav na svom je profilu na Instagramu podijelila gastroblogerica Tanja Pastuović Klaić, na toj društvenoj mreži poznata i pod imenom tanja.cookamigustam.

image

Tart koji se ne peče savršen je izbor za proljetne dane

VIGOR KLAIć

Ona je svojim pratiteljima odlučila pokazati kako priprema tart koji se ne peče, kuhaju se samo kreme, a cijeli postupak pripreme je poprilično jednostavan i brz. Ona je svoju verziju radila s jagodama i malinama, a za dekoraciju na kraju je koristila svježe voće i nasjeckane pistacije.

Sastojci

Podloga

  • 300 g mljevenih plazma keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 100 ml hladnog mlijeka

Krema s jagodama i malinama

  • 100 g jagoda
  • 150 g malina
  • 50 ml vode
  • Naribana korica 1/2 limuna
  • 1 žlica gustina

Panna cotta

  • 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
  • 100 ml mlijeka
  • 50g šećera
  • Naribana korica 1/2 limuna + vanilija i naribana tonka
  • jagode, maline i pistacio
image

Voćni tart s jagodama i malinama

VIGOR KLAIć

Priprema

Sastojke za podlogu pomiješajte i utisnite u kalup za tart. Najbolje koristite kalup s odvojivim dnom kako biste kasnije lakše izvadili tart. Ako ga nemate, onda običan kalup prvo obložite prozirnom folijom pa utisnite smjesu od keksa. Stavite u hladnjak da se stisne, za to vrijeme pripremite kreme.

Očistite i narežite jagode, stavite ih kuhati skupa s malinama, šećerom, limunovom koricom i vodom. Kuhajte dok jagode ne omekšaju. Propasirajte pa vratite na vatru i dodajte gustin pomiješan s malo vode i vaniliju pa kuhajte još par minuta, dok se ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se hladi. Pripremite panna cottu.

image

Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama i malinama i pospite nasjeckanim pistacijama

VIGOR KLAIć

Želatinu prelijte hladnom vodom (pratite upute na ambalaži) i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U posudu ulijte vrhnje za šlag i mlijeko, dodajte šećer i naribanu koricu limuna. Zagrijte i miješajte da se šećer otopi. Kada proključa, kuhajte na laganoj vatri još minutu. Maknite s vatre, dodajte vaniliju, naribanu tonku i ocijeđenu želatinu pa miješajte dok se želatina ne rastopi. Sve procijedite kroz gusto sito/cjediljku kako bi se riješili naribane limunove korice, zatim ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Na ohlađenu podlogu nanesite voćnu kremu pa stavite u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Preko voćne kreme nanesite panna cottu i stavite u hladnjak na 4 do 5 sati, da krema postane čvrsta. Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama i malinama i pospite nasjeckanim pistacijama. I guštajteee!

Najnovije
04. svibanj 2025 08:24