Pod zidom bistro, juha od kestena i gljiva

 POD ZIDOM
za prste polizati

Juha od kestena i gljiva savršena je za jesenske dane, pronašli smo idealnu u poznatom zagrebačkom restoranu, a znamo i recept

Ova prava jesenska juha nalazi se u sezonskoj ponudi bistroa "Pod zidom" te je jedan od klasika ovog poznatog zagrebačkog restorana.

Ova prava jesenska juha nalazi se u sezonskoj ponudi bistroa "Pod zidom" te je jedan od klasika ovog poznatog zagrebačkog restorana.

Jesenskim specijalitetima ne može se odoljeti, posebno kada se radi o toplim jelima s okusima cimeta, jabuka, ali i kestena i gljiva. Poznati zagrebački restoran "Pod zidom bistro" tako u sezonskoj ponudi ima ukusnu juhu od kestena i gljiva koja je savršen jesenski spoj okusa, a nabavili smo i recept kako bi istu mogli napraviti i kod kuće.

Iz restorana kažu da im je ova juha jedan od klasika te je inače dio jesenske ponude. Preporučuju i da se posluži s pastom od lješnjaka i uljem od vrganja i tartufa.

Osim juhe, koja stoji 7,80 eura, na sezonskom meniju imaju i salatu od korabice i jabuke, agnolotti s ricottom i kruškom, lungić s kukuruzom i bučom te kolač od maka, mandarine i čokolade. U nastavku vam donosimo recept izravno iz restorana kako bi ovu ukusnu juhu mogli spremiti i za svoje najmilije.

image

Juha od kestena i gljiva jedan je od klasika ovog restorana

POD ZIDOM

Sastojci (za 4 porcije):

  • 400 g smeđih šampinjona
  • 200 g skuhanih i očišćenih kestena
  • 50 g maslaca
  • 50 g nasjeckanog crvenog luka
  • 6 dl povrtnog temeljca
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • sol, po ukusu

Postupak pripreme:

Popržite luk u loncu do svijetlo smeđe boje. Zatim u loncu na jakoj vatri popržite tanko narezane gljive pa dodajte kuhane i očišćene kestene te ih kratko prodinstajte. U lonac zatim ulijte zagrijani povrtni temeljac i reducirajte do pola. Potom dodajte mlijeko i slatko vrhnje, pomiješajte i posolite po ukusu. Za kraj izblendajte sve sastojke, po želji ih procijedite i za kraj, naravno, uživajte!

Linker
06. listopad 2024 15:43