Kokteli od kave: Cinnamon Coffee, Caffeine Signature, Mambo Coffee, Ness Freddo i Iced Mocha Pistaccio

 MARTA DUJMOVIć
I zdravo i ukusno

Novo cool mjesto u gradu: Isprobali smo koktele od kave u zagrebačkom kafiću koji ćete obožavati, ovo su naši favoriti

Coffee shop "C" nije svakidašnji kvartovski kafić, baziran je na kvalitetnoj kavi i zdravim sokovima, a imaju i svoj mini shop u kojem možete nabaviti sastojke kako bi u omiljenim napitcima mogli uživati i iz udobnosti vlastitog doma.

Coffee shop "C" nije svakidašnji kvartovski kafić, baziran je na kvalitetnoj kavi i zdravim sokovima, a imaju i svoj mini shop u kojem možete nabaviti sastojke kako bi u omiljenim napitcima mogli uživati i iz udobnosti vlastitog doma.

Ovih dana za oko nam je zapeo Coffee Shop "C" koji smo među prvima odlučili posjetiti na novoj lokaciji u Zapruđu. Nalazi se u Adamičevoj ulici na broju 1 - i ne, nije riječ o klasičnom kvartovskom kafiću već o mjestu na kojem ćete se osjećati kao u vlastitom boravku uz šalicu vrhunske kave, najfinije koktele od kave ili prirodne sokove koji su nastali prema posebnoj recepturi. U sklopu lokala nalazi se i mala trgovina u kojoj se mogu kupiti različiti proizvodi talijanskog brenda Fabbri, Instead of milk, 100% arabica kave i ostali proizvodi kako biste kavu ili sok koji ste probali u njihovom kafiću mogli napraviti i sami kod kuće.

@gloriamagazin Caffeine Coffee Shop otvoren je na još jednoj lokaciji, ovoga puta u ?Adamićevoj 1 u Zagrebu! U ponudi imaju veliku ponudu vrhunskih napitaka od kave i mnoštvo prirodnih sokova. Prostor je pet and kids friendly! #gloriahr #zagreb #croatia #kokteli ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

Mambo, Bumblebee kava ili Mocha od pistacija, nismo se mogli odlučiti što prvo probati. Onda smo vidjeli i frižider pun sokova, različitih boja i okusa koji mame poglede na prvu. Probali smo nekoliko vrsta koktela od kave koji su nas ugodno iznenadili. Najviše nas je oduševila Cinnamon Coffee za koju je potrebno izdvojiti 3,80 eura. Ovaj spoj vanilije, cimeta, kave i šlaga idealan je za nadolazeće hladnije dane i nešto što svakako ima našu preporuku.

image

Iced Caramel Mocha u prekrasnom interijeru kafića koji potpisuje arhitektica Zorica Popadić

BOJAN BULAVA

Nismo ostali ravnodušni ni na ledenu Mochu od pistacija, koja se sastoji od espressa, topinga od pistacija, mlijeka i puno leda, a cijena joj je 5,20 eura. Definitivno nešto što morate isprobati ove jeseni! Nesvakidašnjeg okusa bio je fantastični koktel Caffeine Signature, poslužen u čaši za martini, a koji u sebi sadrži, osim kave, kremasti liker, sirup od kokosa i slatko vrhnje, a ako ga poželite okusiti za taj ćete gušt izdvojiti 4,50 eura. I ne, nećete požaliti!

image

Kokteli od kave: Cinnamon Coffee, Caffeine Signature, Mambo Coffee, Ness Freddo i Iced Mocha Pistaccio

MARTA DUJMOVIć

Za one koji ne piju kavu, tu je i Fizz sok od jagode i drugih okusa čija je cijena 3,20 eura i idealan je za osvježenje i opuštanje tijekom pauze ili na kraju radnog dana ako vam je za kavu već prekasno. Ovi zdraviji gazirani sokovi idealna su zamjena za one klasične. "Cijeli koncept bazira se na zdravim i prirodnim namirnicama, od kave koja je 100 posto arabica i možemo ju piti više puta dnevno bez da nam puls počne divljati, do svježe cijeđenih sokova koje uvijek pomno skladištimo", pojasnio je direktor firme Mario Bervida koji nas je ljubazno ugostio i upoznao s njihovim konceptom i ponudom.

image

100 posto prirodni voćni sokovi

BOJAN BULAVA

"Naš lokal je idealna lokacija za ljubitelje kava, a nudimo i različite vrste mlijeka, od soje, badema, kokosa, a vodimo računa o tome da se prije svake smjene kalibriraju aparat i mlinac, sve mora biti namješteno da svaki put iscuri idealna količina kave, koja je uz to kvalitetna, dobrog okusa i kremasta. Držimo do toga da standard uvijek bude na najvišem nivou", dodao je Bervida koji je istaknuo i da je njihov koncept nešto drugačiji i da je uvjeren da je to jedini put do uspjeha.

image

Kavu možete naručiti i od različitog mlijeka, primjerice mlijeka badema, soje ili kokosa

BOJAN BULAVA

"Da otvorimo običan caffe bar, uspoređivalo bi nas se po cijeni i ponudi, stoga smo se odlučili usko segmentirati. Imamo svoje koktele, svoju kavu i svoje sokove, a mjesto je mirno u tihom ambijentu", kazao je Bervida koji je sa svojim poslovnim partnerima u veljači ove godine isti lokal otvorio i na Vrbanima na adresi Palinovečka 19o, a u planu je da ih otvori još nekoliko i to ne samo u Zagrebu.

image

100 posto prirodni voćni sokovi

MARTA DUJMOVIĆ

Originalno potječu iz Crne Gore, gdje je franšiza od trinaest lokala koji rade već devet godina, a osim ponudom kava i sokova oduševljavaju i interijerom za koji je zaslužna arhitektica Zorica Popadić, iz dizajn studija OA2.

image

Mali shop u kojem možete pronaći dodatke i sirupe kako biste mogli istu kavu napraviti i kod kuće

SVEN BULAVA
image

Coffee shop "C" u Zapruđu

SVEN BULAVA

Poželite li nakon ovog teksta otići isprobati nešto iz njihove ponude nećete požaliti jer je edukacija osoblja na visokom nivou. Sve bariste nadgleda i priprema kontrolor kvalitete iz Crne Gore koji je i sam polazio različite edukacije u inozemstvu.

"Svaki konobar ujedno mora biti i barista. Riječ je o zaposlenicima koji su uvijek pomno birani i koji prolaze kroz posebnu edukaciju kako bi baš svaka kava izgledala jednako kao i na fotografiji", zaključuje Bervida koji se pokazao kao izuzetno gostoljubiv domaćin zbog čega ćemo se na ovo mjesto definitivno rado vratiti.

image

Direktor Mario Bervida s ekipom barmena

SVEN BULAVA
Linker
04. listopad 2024 03:36