Ovaj recept za kremastu tortu od sira idealan je za početnike ili one koji vole pripremati slastice, ali im nedostaje vremena.
Želite se okušati u pripremanju slastica, a s pećnicom baš i niste na "ti"? Ili možda samo tražite brži i jednostavniji način pripremanja popularnog cheesecakea? U oba slučaja, ovaj je slasni recept pravo rješenje za vas.
Popularna engleska Youtuberica koja stoji iza kanala Sally‘s Baking Recipes tvrdi kako je osmislila recept za najfiniji i najjednostavniji kremasti cheesecake bez pečenja. Za pripremu je ključno jedino dobro zamutiti šlag te ostaviti tortu da se stvrdne i ohladi u hladnjaku preko noći.
Sastojci:
Za koru:
2 šalice (240 g) mrvica keksa (Sally je koristila Graham kreker, ali može poslužiti i Petit Beurre)
1/3 šalice (67 g) svijetlog ili smeđeg šećera
1/2 šalice (8 žlica; 113 g) neslanog maslaca, otopljenog
Za kremu od sira:
1 i 1/4 šalice (300 ml) vrhnja ili vrhnja za šlag
680 g punomasnog krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
1/2 šalice (100 g) granuliranog šećera
2 žlice (15 g) slastičarskog šećera
1/4 šalice (60g) kiselog vrhnja, sobne temperature
2 žličice soka od limuna
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Priprema:
Pomiješajte sastojke za koru i ulijte u kalup. Što čvršće pritisnite kako se torta ne bi raspala prilikom rezanja. Zamrznite na 10-20 minuta dok pripremate nadjev.
Ručnim mikserom ili stalnim mikserom opremljenim nastavkom za mućenje, mutite hladno vrhnje u čvrsti šlag na srednjoj do visokoj brzini, oko 4-5 minuta. Staviti na stranu.
Koristeći ručni mikser ili mikser opremljen pjenjačom, istucite zajedno krem sir i granulirani šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane savršeno glatka i kremasta. Dodajte slastičarski šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije. Tucite 2-3 minute na srednjoj do visokoj brzini dok smjesa ne bude glatka i sjedinjena. Pazite da nema velikih grudica.
Mikserom na maloj brzini umiješajte šlag u nadjev za tortu od sira dok se ne sjedini. Izvaditi koru iz zamrzivača i rasporedite punjenje u kalup. Lopaticom zagladite vrh torte. Čvrsto pokrijte plastičnom ili aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 6-8 sati, a najviše 2 dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....