Otvorenje Pizza festivala Zagreb

 LUCIJA OČKO CROPIX
Slice of paradise

Počeo Pizza Festival Zagreb: Proučili smo bogatu ponudu, evo što svakako morate isprobati

Na 11 kućica na Trgu J.J. Strossmayera posjetitelji mogu uživati u čak 35 različitih vrsta ovog omiljenog jela i odličan glazbeni program.

Na 11 kućica na Trgu J.J. Strossmayera posjetitelji mogu uživati u čak 35 različitih vrsta ovog omiljenog jela i odličan glazbeni program.

U Zagrebu je započeo treći po redu Pizza Festival Zagreb, točnije na Trgu J.J. Strossmayera gdje građani imaju priliku isprobati različite verzije tog, mnogima omiljenog, jela. Tamo nas je dočekao LITTLE SLICE OF PARADISE, 11 kućica u kojima su nam pizza čarobnjaci ponudili više od 35 talijanskih delicija i imali smo priliku među prvima kušati kreacije koje spremaju: Al Dente, Pizza Re, Pizza Social Club, RougeMarin, Zagyland, Picnic & Poma Food Boutique, Tutto Passa, Pizza Fritta i Oui Chef on Wheels.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX

Među njima nas je okusom posebno oduševila pizza mortadela iz Pizze Re čiji su glavni sastojci pesto genovese, mozzarella fior di latte, mortadela, mljeveni pistacio, bosiljak, masline i aceto krema.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX

Za ljubitelje pomalo neuobičajenih kombinacija tu je i pizza Horse City koju smo pronašli u ponudi Zagy Landa iz Konjščine, a njezini sastojci su san marzano d.o.p., fior di latte mozzarella, salama od mesa kopitara, ždrebeči pršut mariniran u pistacijama i kaparima, jalapeno papričice, origano, bosiljak, pepperdrops papričice u octu i kalamata masline.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX

Ljubitelji pržene hrane mogu uživati u pizzi fritti, prženoj u dubokom ulju koja se, umjesto da se peče u pećnici, tako prži što na kraju rezultira drugačijim okusom i nutritivnim profilom.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX

Uživali smo i u jedinstvenoj degustaciji pizze i tabasco umaka koju je vodio naš poznati miksolog Marin Nekić. On je okupljenima približio korištenje tabasca na pizzi jer ovi čuveni umaci obitelji McIlhenny s Avery Islanda koja već više od 150 godina čuva tajne njihove izrade, pojačavaju okuse pizza. Tijekom cijelog trajanja Pizza Festivala posjetitelji će moći zavrtjeti kolo sreće i tako osvojiti razne TABASCO ® umake.

Ako pak niste ljubitelji pizze, na festivalu možete isprobati i neka druga talijanska jela poput sendviča Mingle and Fun&Poma s pistacijom i mortadelom, roast beefom i tikvicama, sendvič s kremom od tartufa, mozzarellom i mortadelo, kruškom i grana Padanom kao i sendvič s mozzarellom, pestom od bosiljka, mišancom, grana Padano sirom i rajčicama.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX

U ponudi je i tjestenina u kolutu od grana Padano sira, tjestenina s rajčicama i baby lazanje, te cannole s paškom skutom te rum babu.Dakle, dobra hrana, talijanska glazba, vesela atmosfera i udobne ležaljke na travi pravac Strossmayerov trg na kojem se ovih dana stvarno može osjetiti dašak Italije u gradu.

image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OČKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
image

Otvorenje Pizza festivala Zagreb

LUCIJA OCKO CROPIX
23. prosinac 2024 00:04