Michelinovi inspektori prepoznali su strast i trud Bernarda Koraka, diplomiranog inženjera građevine, koji je zanat učio uz vrhunske chefove poput Massima Botturija iz Modene koji ima 3 Michelinove zvjezdice i Ane Roš Hiže Franko koja je ovjenčana s dvije zvjezdice.
Upravo je izašao je novi Michelinov vodič za Hrvatsku, a donosi veliku i sretnu vijest da se još jedan restoran pridružio svjetskoj gastronomskoj obitelji koja promovira izvrsnost i održivost. Radi se o restoranu i vinariji Korak na Plešivici što je veliko priznanje glavnom chefu Bernardu Koraku koji je po struci građevinar, a obiteljski restoran danas ovjenčan jednom Michelinovom zvjezdicom i njihovom Zelenom zvijezdom za održivost, otvorio je tek prije četiri godine.
"Ma splasnula mi je već euforija jer sam se odmah morao baciti na posao. Imamo na ručku 30 ljudi i prvo se moram posvetiti gostima pa ćemo lako proslaviti. Nismo to očekivali, što da vam kažem. Vijest sam primio za štednjakom. Presretni smo.‘‘, rekao je Bernard Korak za Dobru hranu.
"Kad su nas kontaktirali iz Michelina i rekli da smo u vodiču, mislili smo da smo dobili preporuku ili možda eventualno zelenu zvjezdicu za održivost jer su imali nekih pitanja u tom smjeru, ali ovo nismo očekivali! U trenutku kad smo doznali, Berni je taman ušao u restoran, zagrlili se, isplakali i nastavili raditi! Nema stajanja, danas imamo zakazan ručak i moramo nastaviti raditi, bit će vremena za slavlje! Mama i tata su isto van sebe, eno ih u vinogradu, skaču od sreće!", dodala je njegova sestra Vera Korak koja je također dio ove lijepe obiteljske priče.
Sada je u Hrvatskoj jedanaest restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom -Korak, Pelegrini, Restaurant 360, Boškinac, Monte, Noel, Nebo by Deni Srdoč, Draga di Lovrana, Alfred Keller, Agli Amici i LD - Lešić Dimitri. Četrnaest restorana nose Bib Gourmand oznaku, a ukupno 64 restorana ima Michelinovu preporuku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....