VEDRAN PETEH/CROPIX
Omiljena slastičarka

Veliki transfer na gastro sceni: Petra Jelenić stiže u Sol kod Mate Jankovića, otkrila nam je i zbog čega napušta Salo

U ukusnim delicijama naše slastičarke odsad ćemo moći uživati u restoranu SOL tapas na hrvatski i u Gradskoj kavani.

U ukusnim delicijama naše slastičarke odsad ćemo moći uživati u restoranu SOL tapas na hrvatski i u Gradskoj kavani.

Jedno od najpoznatijih slastičarskih imena, ne samo u Hrvatskoj, nego i na ovim prostorima, Petra Jelenić uskoro započinje suradnju s chefom Mate Jankovićem i njegovim restoranom SOL tapas na hrvatski. Ova simpatična i kreativna slastičarka s nama je podijelila dojmove o njihovoj zajedničkoj suradnji, ali i otkrila da je veseli raditi s jednim od najvećih imena domaće gastronomije.

"Veselim se našoj suradnji do koje je zapravo došlo vrlo spontano. To za mene nije samo još jedna suradnja i poslovni pothvat, već određena nadogradnja mojih posljednjih godina rada. Uostalom, ne moram ni govoriti da je raditi s profesionalcem poput Jankovića meni osobno velika privilegija i raduje me ono što nam slijedi", rekla nam je Petra koja je dosad radila u omiljenom zagrebačkom bistrou i slastičarnici Salo na Dolcu. Kako kaže, jedan od razloga prekida njihove kolaboracije leži u tome što tamo za nju jednostavno više nije bilo mjesta za napredak.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"U Salu za mene, nažalost, više nije bilo prostora za daljnji razvoj, a mislim da kod Mate to neće biti slučaj", dodaje slastičarka. Novom suradnjom s Petrom na društvenim se mrežama pohvalio i sam Janković.

"Još jedna velika vijest za nas u SOL tapas na hrvatski i Gradskoj kavani! Kao što sam već više puta rekao, velika želja mi je surađivati sa vrhunskim kolegicama i kolegama, a naša slastičarka Petra Jelenić je upravo to. Njezinim dolaskom poboljšat ćemo ponudu slastica u Soli i pokrenuti ju u Gradskoj kavani. Jako se radujemo zajedničkoj suradnji jer je riječ o vrhunskom profesionalcu ogromnog znanja. Time na dobitku nisu samo naši gosti, već će i cijeli tim imati priliku učiti i raditi s osobom koja voli svoj posao, i najbolji je promotor slastičarstva u Hrvatskoj. Jedva čekamo da vam pokažemo na čemu radimo. Petra, dobro nam došla, čast te imati u našem timu", napisao je chef.

Linker
04. listopad 2024 10:32