U potrazi za jednostavnim, a ukusnim ljetnim ručkom naišli smo na savršeni recept za pizzu koju mogu jesti i oni koji su alergični na gluten, a uz neke modifikacije i vegani.
Pizze se ne odričemo čak ni tijekom ljetnih vrućina, no nekima ona može ipak biti preteška u ovim mjesecima. No, zašto ne biste za ručak napravili nešto drugačiju verziju pizze? Na popularnoj kulinarskoj platformi Tasty pronašli smo odličan recept za pizzu čije se tijesto ne radi od brašna nego - cvjetače.
Iako se možda na prvu čini čudno, sigurno smo da će vas oduševiti okusom. Osim toga, ovu pizzu možete pripremiti u svega 15 minuta!
Sastojci:
- jedna cvjetača
- 115 g naribane mozzarelle
- pola žličice origana
- pola žličice suhog bosiljka
- pola žličice soli
- pola žličice češnjaka u prahu
- jaje
- nadjev po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 260 °C. Cvjetaču očistite i razdijelite na manje dijelove te je usitnite u blenderu. Potom je ubacite na četiri minute u mikrovalnu. Ako nemate mikrovalnu, cvjetaču prvotno skuhajte dok nije srednje mekana te je potom usitnite. Iscijedite iz nje svu vodu kroz krpu te je prebacite u zdjelu. Dodajte joj preostale sastojke i dobro sve sjedinite.
Lim ili protvan obložite papirom za pečenje te po njemu rasporedite smjesu od cvjetače u obliku kruga. ‘Tijesto‘ nadjenite željenim sastojcima za pizzu poput pasirane rajčice, sira, povrća ili čime god želite,ali pazite da ga ne natrpate. Pizzu pecite u pećnici još pet do sedam minuta. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....