Ana Roš i Hrvoje Kroflin

 INSTAGRAM @MANO2
Ana Roš

Zvijezda gastro scene stiže u Zagreb: Chefica s tri Michelinove zvjezdice kuhat će u restoranu ManO2

Slovenska chefica Ana Roš u zagrebačkom restoranu ManO2 predstavit će 18. siječnja koncept svog nedavno otvorenog restorana JAZ u Ljubljani.

Slovenska chefica Ana Roš u zagrebačkom restoranu ManO2 predstavit će 18. siječnja koncept svog nedavno otvorenog restorana JAZ u Ljubljani.

Otkako je objavljeno da će proslavljena slovenska chefica Ana Roš biti prva ovogodišnja gošća zagrebačkog restorana ManO2, telefon za rezervacije usprkos cijeni od 175 eura za večeru u šest sljedova nije prestajao zvoniti.

"Sva mjesta su ekspresno rasprodana, Ani Roš reklama ne treba", kaže chef Hrvoja Kroflin koji će u svom restoranu treći puta ugostiti kolegicu iz Slovenije. Večera sa šest sljedova na rasporedu je 18. siječnja u 19 sati, a od toga će Ana Roš sa svojim timom pripremiti četiri jela, a Hrvoje Kroflin sa svojim timom - dva.

image

Ana Roš

ARHIV HIžA FRANKO

"Običaj je da se domaćini prilagođavaju koncepta gostujućeg chefa i toga se držimo. Za glavno jelo Ana Roš sprema jelena, a sve namirnice donosi sa sobom u Zagreb. Na meniju će biti zastupljena mesna, riblja i povrtna jela, te deserti, a uz njih će sommelier Marko Rundek poslužiti vrhunska hrvatska i slovenska vina", govori Hrvoje Kroflin, čija je kulinarska filozofija komplementarna s idejom Ane Roš, a temelji se na neprestanom mikro-sezonskom istraživanju lokalnih namirnica s jedinstvenim autorskim pristupom.

Ana Roš u Zagreb stiže treći put, a ovaj put će predstaviti koncept svog nedavno otvorenog restorana JAZ u Ljubljani, a nalazi se u sklopu boutique hotela AS u strogom središtu slovenske metropole. Prva je slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice zbog strasti prema gastronomiji je napustila diplomatsku karijeru, a njezinu kuhinju autori najprestižnijeg gastronomskog vodiča opisali su kao "savršeni odraz Anine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti".

"Kad svoju ponudu temeljite na lokalnom okruženju i promjenama godišnjih doba, morate biti izrazito kreativni. Crpiti iz prirode nije isto kao otići u supermarket, gdje je uvijek sve dostupno. Zbog takvih situacija chef mora biti upućen u sve što se događa, ali i iznimno kreativan", kaže Ana Roš.

image

Ana Roš je jedina slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice

ARHIV HIŠA FRANKO
Linker
05. studeni 2024 22:21