‘Najviše me ispunjavaju poruke naših kupaca u kojima govore da im dijete, inače intolerantno na laktozu, konačno uživa u slasticama‘, priča nam Bruno Perić, inače profesionalni košarkaš kojeg je sila prilika, ali i ljubav prema zdravim i veganskim slasticama potaknula na pokretanje biznisa simboličnog imena Green Cakes.
Šarene ‘Green cakes‘ torte koje u posljednje vrijeme sve češće viđamo na društvenim mrežama oduševljenih ‘kušača‘ osim što su bezglutenske i veganske, ne sadrže laktozu niti rafinirani šećer zbog čega su idealne za dijabetičare i slatkoljupce koji žive s drugim kroničnim bolestima, ali i za sve druge koji vode brigu o svom zdravlju.
U jeku pandemije, u veljači prošle godine svoju sportsku karijeru košarkaš Bruno Perić (27) bio je prisiljen nakratko pauzirati, no njegov poduzetnički duh kojeg je naslijedio od oca Ivana i majke Marije - koji mu povremeno pomažu savjetima iz dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji i ispitivanju stabiliteta proizvoda - zajedno sa intolerancijom na laktozu, gluten i još pokoje tvari, potaknuo ga je na pokretanje biznisa zvanog "Green cakes" - proizvodnju i prodaju zdravih torti i slastica.
"Firmu sam službeno osnovao krajem drugog, odnosno početkom trećeg mjeseca prošle godine. Sama ideja krenula je nešto ranije. Najprije sam prikupljao bazu fanova, skupljao povratne informacije i pratio reakcije ljudi na novu vrstu kolača - na jedan potpuno novi proizvod koji dolazi na tržište i onda sam s vremenom vidio da postoji jedan veliki interes", prepričao nam je Bruno koji ljubav prema košarci i prema proizvodnji balansira organizacijom i disciplinom koje smatra ključem svakog uspjeha.
Zdravlje ima okus
Zdrave slastice od najkvalitetnijih namirnica čiji sladak okus se krije u javorovom i agavinom sirupu te ksilitolu - zdravom prirodnom zaslađivaču koji ne podiže razinu šećera u krvi trenutno dolaze u 12 varijanti.
Zadovoljnim kupcima trenutno je omiljena Ferrero torta koja je postala apsolutni hit, a osim trenutno najpopularnije slastice, Bruno najviše uživa u torti od na prvu nespojivog dua - avokada i limete.
Na webshopu i u Lorca baru na Sveticama, Kazališnoj kavani Kavkaz, restoranu Paesano, restoranu Stara Vura, Meandru u sklopu MSU-a, Kolding caffea u centru osim navedenih, mogu se naručiti torte od mrkve pa do kokos-manga, a uvijek pun ideja Bruno već radi na novim receptima koje njegov tim pretvara u pravu rapsodiju zdravih okusa.
Osim proširenja ponude, Perić je trenutno u dogovorima s još dvadesetak ugostiteljskih objekata koji će u skorašnje vrijeme imati njihove slastice.
"U planu imam i otvoriti vlastita prodajna mjesta koja neće biti koncipirana kao klasične slastičarne, no o tome vam još neću puno otkrivati. Mogu vam samo reći da će biti nešto novo - jedan nov način rada i prodaje koji kod nas nije baš karakterističan. Više je po uzoru na zapadnu Europu", otkrio nam je mladi poduzetnik koji zna napraviti svaku od torti koje ima u ponudi pa kada zagusti uskače i svojim slastičarima u izradi.
"Ako sve to radite sa srećom, željom i radujete se svaki dan bez obzira na količinu posla - pa vi ubiti onda i ne radite. Ja ne vidim da radim, ja uživam u tome - uživam u proizvodnji, uživam pomagati ljudima, uživam stvarati", opisao nam je Bruno.
Bez grižnje savjesti
"Najviše me ispunjavaju poruke naših kupaca u kojima govore da im dijete, inače intolerantno na laktozu, konačno uživa u slasticama ili da dijabetičar koji godinama nije jeo slatko, sada uživa u tortama. Meni vam to pruža toliku razinu sreće i puni me energijom da bi mogao tri dana raditi bez prestanka", zaključio je Bruno koji osluškuje želje i potrebe kupaca te im sprema još puno varijanti ukusnih torti u kojima mogu uživati bez grižnje savjesti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....