Lana Klingor Mihić sa kćerima - Kiarom, Mikom i Marlom

 PRIVATNA ARHIVA
Ljeto s djecom

Lana Klingor Mihić: "Pronašla sam način da izbjegnem tegljenje na plažu s troje djece"

Glazbenica i poduzetnica odmor najradije provodi sa svojom obitelji i kako kaže, ne treba joj mnogo vremena za sebe.

Glazbenica i poduzetnica odmor najradije provodi sa svojom obitelji i kako kaže, ne treba joj mnogo vremena za sebe.

Kada razgovarate s roditeljima, gotovo svi će reći da im je najveći izazov ljetnog odmora s djecom odlazak na plažu. Ovom je izazovu uspješno doskočila Lana Klingor Mihić (43) koja sa suprugom Antom Mihićem i svoje tri djevojčice Kiarom, Mikom i Marlom već drugu godinu za redom ljeto provodi bez stresa pakiranja za plažu. "Ove godine je po drugi put naš odabir jedrenje, no bili smo i svi zajedno u glamping resortu na Obonjanu i moram priznati da iako to nije baš otok koji bi bio prvi odabir za odmor s djecom, nama je bilo savršeno i cure su uživale", kaže Lana.

image
INSTAGRAM

Upravo zato što su mnogobrojna obitelj, nikada nisu bili ludi za odlaskom na plažu. "To je jako teško baš zato što su djeca mala i uz njih tri, a ukupno nas pet, to znači barem deset kupaćih kostima, pet boca sokova, pet sendviča itd... To mi je uvijek bila gnjavaža i onda smo, dok su bile male, uvijek iznajmljivali neku kuću s bazenom da nemamo problem tegljenja stvari na plažu, a sada, kada su malo veće, idemo na jedrenje pa smo opet na brodu zajedno i stalno blizu mora", dodaje.

image
INSTAGRAM

I dok je mnogima vrijeme za sebe uz djecu nedostižan luksuz, Lana razmišlja drugačije. "Nemam dio dana za sebe, ali ga ni ne trebam jer se ja najviše odmaram i najopuštenija sam kada sam sa svojom obitelji. Iskreno, već nekoliko puta kada bih negdje otišla na dva, tri dana malo sama bez njih, koliko god to zvuči nevjerojatno i malo cringe, ja se ne osjećam dobro kada nisam blizu njih tako da zaista uživam u vremenu sa svojom obitelji i to smatram ujedno i vremenom za sebe", iskrena je.

image
PRIVATNA ARHIVA

S djecom je svakodnevica ponekad izazovna, pa tako i odlazak na ljetovanje, no hoćete li gubiti živce ili ipak uspjeti provesti neko vrijeme u opuštanju i odmoru ovisi o više čimbenika. "Rekla bih da to ovisi o tome kakvo vam je dijete i o načinu na koji ste odgojili dijete. Naravno da je uvijek teško provesti opuštajuć odmor s malim djetetom jer ono iziskuje jako puno pažnje koje roditelji i trebaju posvetiti djeci i naravno da je lakše kada djeca malo odrastu. Ja za sebe mogu reći da ako je ikada i bilo teško, sve sam to već zaboravila", napominje.

image
PRIVATNA ARHIVA

Budući da kod kuće imaju bazen, obitelji Mihić ljeto traje od sredine svibnja pa sve do listopada. "I mogu reći da zaista uživamo u tome - skačemo u bazen zajedno, igramo neke igre, ja kao da podjetinjim s njima i uvijek nam je zabavno. Nemamo neke posebne rituale, ali one su sve tri mirne i dobre curice i kada odradimo taj dio skakanja i kupanja, onda svi zajedno ležimo pored bazena i odmaramo se zajedno - jedna čita knjigu, druga, naravno, gleda u mobitel i Snapchat, ali eto lijepo nam je uvijek", zaključuje Lana.

Linker
05. rujan 2024 11:22