INSTAGRAM
Odmor s djecom

Petra Kurtela zna kako doskočiti izazovu ljetovanja s djetetom: "Već drugu godinu zaredom idemo u planine"

Zagrebačka glumica s partnerom Igorom Banovićem i njihovim sinom Reljom uživa u ljetnim radostima, a izazove koje odmor s djecom donosi prevladava odlaskom u svježiju klimu.

Zagrebačka glumica s partnerom Igorom Banovićem i njihovim sinom Reljom uživa u ljetnim radostima, a izazove koje odmor s djecom donosi prevladava odlaskom u svježiju klimu.

Naša glumica Petra Kurtela (41) ljetni odmor već drugu godinu zaredom sa svojom obitelji dio godišnjeg odmora provodi u planinama. "Jako nam se svidjelo biti na ugodnim temperaturama i van gužve pa ćemo ići i ove godine. Uspjeli smo provesti dio ljeta i na Paklenim otocima, što je za Relju uvijek divno iskustvo, jer tamo ima slobodu kretati se i raditi što želi. Skupljao je paunova pera, vozio se brodom, hranio kokoši, skupljao jaja… Za vrijeme praznika preferiram što više doticaja s prirodom, da su nam koljena poderana i ruke zaprljane zemljom. Mislim da je to za svako, a pogotovo gradsko dijete, važno", kaže.

Odmor s djecom nikada nije isti kao prije njih, no neki roditelji dobro znaju da je dobra organizacija pola posla pa ne dopuštaju da se na ljetovanju pretjerano opterećuju. Time se vodi i Petra. "Nije isto kao prije djeteta kad mi je bilo dovoljno prebaciti ručnik preko ramena i poletjeti prema plaži, ali mislim da mi ne pretjerujemo. Sada nosim još samo posebnu kremu za sunčanje, rezervne kupaće, vodu i uno karte. Ponekad ponesem i masku za ronjenje i mrežicu, ali u principu se trudim i dalje ići na plažu ‘lagana‘", napominje.

image
INSTAGRAM

Vrijeme za sebe roditeljima je najčešće luksuz o kojemu mogu samo sanjati. "Prošle godine sam bila na moru s partnerom i imala sam vremena za sebe jer smo tijekom dana znali biti odvojeni pa bi dijete bilo s jednim od nas, kako bi drugi roditelj mogao odraditi posao ili uzeti vrijeme za sebe. Uskoro se spremamo u planine gdje je dinamika malo drugačija. Većinu vremena ćemo zajedno planinariti, ali to jako volim pa računam to kao vrijeme za mene, ako uspijemo postići da Relja ne prigovara kada je uspon težak", kaže uz smijeh.

image
INSTAGRAM

Zanimalo nas je je li joj uopće moguće odmoriti se uz djecu? "Nedavno sam se vratila mrtva umorna s ljetovanja na otocima s mojim roditeljima i Reljom. Bilo je to van moje kontrole, ali nisam uspjela zadovoljiti najvažniju stavku, a to je da dijete bude odmorno i naspavano. To je osnova koju kada preskočiš, možeš zaboraviti na odmor", iskrena je Petra.

image
INSTAGRAM

No, svi ovi izazovi i muke lako padnu u zaborav kada ih zamijene prekrasne uspomene koje se stvore tijekom ljetnih mjeseci. "Obožavam prirodu, more i planine, ali moram priznati da ovih dana uživam u polupraznom Zagrebu, gdje Relja i ja polako kupujemo opremu za školu. Njemu je to uzbudljivo jer kao prvašić kreće u novu avanturu, a mene biranje bilježnica, pernica i školskih torbi vraća u djetinjstvo i u taj osjećaj novog početka i nade da nas čekaju lijepe stvari", zaključuje Petra.

Linker
10. rujan 2024 14:00