FROZEN II, (aka FROZEN 2), from left: Sven, Kristoff (voice: Jonathan Groff), Olaf (voice: Josh Gad), Anna (voice: Kristen Bell), Elsa (voice: Idina Menzel), 2019. ? Walt Disney Studios Motion Pictures/courtesy Everett Collection

 ?WALT DISNEY CO./COURTESY EVERETT COLLECTION
ANIMIRANE AVANTURE

Za male i velike: Disney otkrio nove trailere, stiže i novo "Snježno kraljevstvo"

Iako ćemo se novog nastavka popularnog crtića još načekati, stižu i drugi odlični naslovi - "Mufasa" i "Moana" u kinima su već ove godine.

Iako ćemo se novog nastavka popularnog crtića još načekati, stižu i drugi odlični naslovi - "Mufasa" i "Moana" u kinima su već ove godine.

Obožavatelji animiranih filmova bit će oduševljeni novostima iz Disneyja. Naime, ta produkcijska kuća predstavila je nekoliko novih trailera i to za dobro poznate priče. Tako smo dobili prve poglede na "Mufasu: Kralja Lavova", prequel koji će pratiti rane godine omiljenog lava, "Moanu 2", nastavak koji prati nove avanture omiljene heroine i njezine obitelji, a otkriven je i detalj iz trećeg nastavka "Snježnog kraljevstva" za koji ćemo pak se načekati - stiže tek 2027. godine.

PRIČA O IGRAČKAMA 5

Na kino platna vraća se omiljena "Priča o igračkama". Peti nastavak priče o prijateljstvu najavljen je za ljeto 2026. godine, a Disney i Pixar novo su poglavlje najavili službenim trailerom. "Imate razloga biti uzbuđeni jer Woody, Buzz, Jessie i ekipa se vraćaju u ‘Priči o igračkama‘, koja dolazi u kina u ljeto 2026.!", otkriveno je.

Od prvog nastavka iz 1995. godine do danas, "Priča o igračkama" ispratila je nekoliko generacija pa je tako danas omiljena priča i malih i velikih. U novom nastavku likovi se bave susretom igračaka i današnje elektronike uz koju djeca provode sve više vremena. Disneyjev izvršni direktor Bob Iger ponosno je najavio ponovno okupljanje Woodyja (Tom Hanks) i Buzza Lightyeara (Tim Allen), a pridružit će im se i neke nove animirane igračke i mnogi njihovi prijatelji.

SNJEŽNO KRALJEVSTVO 3

Došlo je vrijeme da napravimo snjegovića - treći put. Jedan od najpopularnijih Disney filmova proteklog desetljeća vraća se pod vodstvom svoje ledene princeze - Else. Disneyjev film "Snježno kraljevstvo 3" najavljen je za 2027. godinu, a prvi pogled na ono što nas očekuje otkrila je kreativna direktorica Disneya, Jennifer Lee pokazavši scenu u kojoj vidimo Annu i Elsu. U nove avanture i ovoga puta vodit će nas glasovi originalne postave pa nas tako očekuju Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf) i Jonathan Groff (Kristoff).

Osim što je Lee otkrila kada možemo očekivati treći nastavak, dala je naslutiti i da to neće biti kraj serijala jer je izjavila kako su nakon drugog nastavka ostala brojna otvorena pitanja na koja će se odgovori morati dati kroz još dva filma. Iako nije eksplicitno najavila da nam stiže i četvrto "Snježno kraljevstvo", sve se čini da na njega možemo računati.

Prvi film "Snježno kraljevstvo" debitirao je u kinima 2013. godine i bio je inspiriran klasičnom bajkom "Snježna kraljica," koju je napisao Hans Christian Andersen. Film je odmah postao blockbuster i zaradio 1,28 milijardi dolara na globalnoj razini. Nakon izlaska, bio je peti film s najvećom zaradom svih vremena, a sada zauzima 22. mjesto. Izuzetno zarazne pjesme iz "Snježnog kraljevstva", poput "Do You Want to Build a Snowman?" i dobitnika Oscara "Let It Go" osigurale su soundtracku da se do lipnja 2016. godine proda u više od 4,1 milijun primjeraka i prikupi više od 51 milijun streamova. Film je također osvojio Oscara za najbolji animirani film.

MUFASA: KRALJ LAVOVA

"Mufasa: Kralj Lavova" prequel je jedne od najvećih priča svih vremena - "Kralj Lavova". Rafiki nam kao narator prenosi legendu o Mufasi, mladoj lavici Kiari, kćeri Simbe i Nale, uz Timona i Pumbu koji dodaju svoj prepoznatljivi humor. Priča se odvija retrospektivno, uvodeći Mufasu kao siroče, izgubljeno i samo, dok ne upozna suosjećajnog lava po imenu Taka – nasljednika kraljevske loze. Taj susret pokreće putovanje grupe neobičnih prijatelja koji traže svoju sudbinu – njihov će odnos biti u iskušenju dok će zajedno pokušavati izbjeći opasnosti. Novi trailer također prikazuje mladog Mufasu i njegovog brata Scara, dok se njihov odnos transformira od braće do neprijatelja. Slavna imena koja će posuditi svoje glasove likovima još su jedan razlog zašto smo uzbuđeni: Aaron Pierre kao Mufasa, Kelvin Harrison kao Scar, Beyoncé Knowles-Carter vraća se kao Nala, dok će njezina kći, Blue Ivy Carter, igrati Kiaru, kćer kralja Simbe i kraljice Nale. Film je u kinima već u prosincu ove godine.

MOANA 2

Radnja filma "Moana 2" smještena je tri godine nakon događaja iz originalnog filma nominiranog za Oscara 2016. godine. Moana i njezina posada kreću u potragu za izgubljenim otokom Motufetu, koji je nekoć povezivao ocean, a sada ga skriva ljubomorni Bog Oluja. Trailer prikazuje Moanu kako preuzima ulogu starije sestre, vodeći svoju trogodišnju sestru Simeu. Kao vođa kopna i mora, Moana istražuje obližnje otoke u potrazi za dokazima o drugim ljudima i suočava se s novim, nepoznatim neprijateljem. U novom nastavku možemo očekivati poznate glasove kao što su Dwayne Joshnson kao Maui, Auliʻi Cravalho u ulozi Moane, a pridružuju im se Temuera Morrison kao Tui, Nicole Scherzinger kao Sina, Rose Matafeo kao Loto, David Fane kao Kele, Hualālai Chung kao Moni i Alan Tudyk kao Heihei. "Moana" je postigla veliki uspjeh odmah po izlasku filma, a ponovno je stekla popularnost na streaming platformi Disney+ gdje je lani imala milijardu sati streaminga. Film je dobio i dvije nominacije za Oscara - za najbolji animirani film i za originalnu pjesmu "How Far I‘ll Go", a nastavak nam stiže u kina u studenome ove godine.

Linker
13. rujan 2024 22:50