Amal Clooney

 ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Kraljica stila

Filmski festival u Veneciji još traje, ali vjerujemo da se već može reći koja je kreacija s Mostre najspektakularnija

Međunarodna odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney stigla je na prestižan filmski festival u Veneciji i "servirala" nekoliko fantastičnih lookova, a posebno nas je osvojila kreacija američkog brenda Bach Mai.

Međunarodna odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney stigla je na prestižan filmski festival u Veneciji i "servirala" nekoliko fantastičnih lookova, a posebno nas je osvojila kreacija američkog brenda Bach Mai.

Filmski festival u Veneciji traje do 7. rujna, a dosad smo na crvenom tepihu imali prilike vidjeti mnogobrojne zvijezde u zaista glamuroznim izdanjima. Čak nam se čini da su outfiti dama na Mostri bili zanimljiviji od onih na prošloj dodjeli Oscara, ali iako je bilo zanosnih kreacija, jedna se svojom maštovitošću posebno istaknula. Naravno, nije odmoglo ni to što ju je nosila profinjena Amal Clooney koja je na Cartierovoj privatnoj zabavi privlačila poglede u predivnoj kreaciji američkog brenda Bach Mai.

Haljina s otvorenim ramenima u pastelnoj nijansi plave boje najviše se isticala sjajnim ljuskicama koje su cijelom looku dale mermaid efekt, a kako se kretala, tako su se i ljuskice na haljini međusobno presijavale. Izdanje je dodatno upotpunila clutch torbicom u sličnoj plavoj nijansi te visećim naušnicama, a premda festival još uvijek nije gotov, styling 46-godišnje odvjetnice za ljudska prava definitivno će ostati jedan od najupečatljivijih ove godine.

image

Amal Clooney u efektnoj haljini američkog brenda Bach Mai

/ SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Osim u senzacionalnoj haljini američkog brenda, Amal je oduševila i kada se pridružila suprugu Georgeu na premijeri njegova filma "Wolfs", a svojim je elegantnim lookom plijenila pažnju okupljenih. Naime, za tu je posebnu priliku odabrala maksi žutu haljinu modne kuće Versace.

image

Amal i George Clooney na crvenom tepihu

MARCO BERTORELLO AFP

Riječ je o haljini s tankim naramenicama i efektnim čipkastim detaljima koja u gornjem dijelu prati linije tijela, a u donjem se lagano širi te završava kratkim šlepom koji čitavoj kreaciji daje dodatnu dozu glamura. Amal je kosu ostavila raspuštenu s razdjeljkom sa strane, a elegantno izdanje dodatno je upotpunila zlatnom clutch torbicom i visećim dijamantnim naušnicama.

image

Amal Clooney u Versace haljini koja joj je pristajala kao salivena

IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Iako se Amal pokazala kao kraljica stila u Veneciji, modnim izdanjem nisu razočarale ni druge dame. Jedna od njih je i Angelina Jolie koja se na crvenom tepihu povodom promocije biografskog filma "Maria" pojavila u glamuroznoj custom made kreaciji dizajnerice Tamare Ralph. Drapirana haljina od šifona u neutralnoj bež nijansi za američku je glumicu bila pun pogodak, a kako bi dodatno naglasila monokromatski efekt, preko haljine je nosila i stolu od umjetnog krzna u istoj nijansi.

image

Angelina Jolie

ALBERTO PIZZOLI AFP
image
MARCO BERTORELLO AFP

Nimalo manje nije oduševila ni Cate Blanchett koja je već prve večeri na premijeri filma "Bubimir, Bubimir" plijenila pažnju glamuroznom Armani Privé haljinom u metalik nijansi. Njezina kreacija otvorenih ramena i sa suptilnim sjajem stajala joj je kao salivena, a posebno su se isticali biseri koji su bili savršeno raspoređeni u redove cijelom dužinom haljine.

image

Cate Blanchett

INDEPENDENT PHOTO AGENCY SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Impresivna izdanja australske glumice nastavila su se i narednih dana pa je tako na Armani beauty eventu, također u sklopu Venecijanskog filmskog festivala, još jednom oduševila u Armani Privé kreaciji. Ovog puta riječ je bila o svečanim crnim hlačama i svjetlucavom topu s ovratnikom i resicama, a cjelokupni je look iskombinirala s crnim stylish Armani salonkama na petu. Za premijeru filma "Wolfs" australska se glumica odlučila za glamuroznu crnu haljinu od baršuna modne kuće Louis Vuitton, a modno je izdanje upotpunila Armani cipelama na petu i dizajnerskim Louis Vuitton nakitom.

image
IPA/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image
MARCO BERTORELLO AFP

Catherine O‘Hara na premijeri filma "Bubimir, Bubimir" oduševila je u kožnoj haljini Oscara de la Rente, pomalo neobičnog i ekstravagantnog dizajna. Look koji je plijenio pažnju američka glumica je dodatno upotpunila Cartier draguljima koji su dodali dašak klasične elegancije i savršeno uravnotežili avangardnu ​​prirodu haljine.

image

Catherine O‘Hara

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Jedna od onih koje vrlo rijetko griješe s odabirom modnih izdanja na crvenom tepihu je i Nicole Kidman koja je na premijeri filma "Babygirl" zablistala u kreaciji modne kuće Schiaparelli. Riječ je o kreaciji koja se sastojala od dva dijela - korzeta dramatičnog izgleda od organze, i suknje od crnog baršuna. Look je australska glumica upotpunila bisernim naušnicama i crnim salonkama na petu.

image

Nicole Kidman

MARCO BERTORELLO AFP
image
MARCO BERTORELLO AFP

Zanimljiva priča stoji iza haljine kojom je Emily Ratajkowski debitirala na crvenom tepihu u Veneciji. Za premijeru filma "Battlefield" američka manekenka izabrala je Gucci haljinu iz doba Toma Forda koja je izvorno predstavljena u kolekciji talijanske kuće za jesen/zimu 2004. Strukirana kreacija neonski zelene boje savršeno je pratila linije njezinog tijela te joj pristajala kao salivena.

image

Emily Ratajkowski

MARCO BERTORELLO AFP
Linker
16. rujan 2024 09:08