PROMO
POVRATAK ETNA

Heklanje je opet u trendu: Domaća dizajnerica predstavila kolekciju nakita inspiriranu tabletićima

Tina Miličević je i prije Baby Lasagne kreirala odjeću i modne dodatke nadahnute tradicijom, a novi komadi sa suvremenim štihom postali su i suvenir Zagrebačke županije.

Tina Miličević je i prije Baby Lasagne kreirala odjeću i modne dodatke nadahnute tradicijom, a novi komadi sa suvremenim štihom postali su i suvenir Zagrebačke županije.

Baby Lasagna je vratio tabletiće u modu, no 25-godišnja dizajnerica Tina Miličević odmalena ima sklonost tradicijskom ručnom radu. Dala mu je dašak suvremenosti i nedavno lansirala kolekciju naušnica i broševa, koji mogu biti i modni dodatak i suvenir. O tome je detaljnije govorila Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, predstavljajući suradnju s kreativkom iz Velike Gorice.

image

Tina Miličević i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije

PROMO

"Osuvremeniti tradiciju i stvoriti novu održivu dodanu vrijednost za svakog našeg gosta, istovremeno osnažujući poduzetnice Zagrebačke županije, cilj je najnovijeg projekta. Kroz njega želimo istaknuti detalje koji čine razliku - u modi je to nakit, a u turizmu održivost", istaknula je Ivana Alilović, sretna što će turisti koji odaberu heklani modni detalj Tine Miličević ponijeti dio kulture i tradicije Zagrebačke županije i sačuvati uspomenu na taj kraj.

image

Heklane naušnice mogu biti i modni dodatak i suvenir

PROMO

Njenim su miljeima u Parku Plemenite općine turopoljske dekorirani i hrastovi, a ta instalacija simbolizira važnost očuvanja prirodnih bogatstava i kulturne baštine za buduće generacije.

image

Tina Miličević je od malena fascinirana tradicijom

PROMO

"Od malena sam se bavila folklorom i proučavala narodne nošnje koje su me fascinirale raznolikošću, a zahvaljujući obiteljskoj tradiciji okušala sam se u tehnikama proizvodnje tekstila, među kojima je i ručno tkanje - kaže Tina, koja je u Zagrebu završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a potom i Tekstilno-tehnološki fakultet, dokazujući da se starinske tehnike poput tkanja, heklanja, štrikanja i sitotiska mogu osuvremeniti. Odjeću i modne dodatke stvara u svom malom ateljeu, a zahvaljujući predanosti narodnoj baštini i motivima 2021. je na Etno reviji osvojila prvu nagradu.

Linker
23. kolovoz 2024 07:02